Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Αποχώρησε από την ημερίδα - φιάσκο

Αποχώρησαν οι δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ από την ημερίδα-φιάσκο της ΓΣΕΒΕΕ, που έγινε στα πλαίσια της ΔΕΘ την Κυριακή, με θέμα «Η ανάπτυξη των ΜΜΕ και το Γ΄ ΚΠΣ - Περιφερειακές και κλαδικές πολιτικές μπροστά στον 21ο αιώνα».

Με την αποχώρηση των δυνάμεων της ΔΗΚΕΒΕ περισσότερη από τη μισή αίθουσα άδειασε και έμειναν οι οργανωτές, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, για να συνεχίσουν με τις γνωστές αναφορές ότι «οι ΜΜΕ είναι αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας και η συμβολή τους στην απασχόληση, στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην οικονομική και κοινωνική συνοχή αναντικατάστατη...».

Ο λόγος της αποχώρησης από τη σύσκεψη των δυνάμεων της ΔΗΚΕΒΕ ήταν η καθαρά παραταξιακή στάση της ηγετικής ομάδας της Συνομοσπονδίας, που, αγνοώντας τις παρατάξεις και τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα, προχώρησε στην οργάνωση της ημερίδας με αποκλειστικό σκοπό να προβληθεί μια συγκεκριμένη άποψη, χωρίς ούτε καν να έχει συζητηθεί το θέμα στα όργανα της Συνομοσπονδίας.

Παίρνοντας το λόγο πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες της σύσκεψης ο Παντελής Τάτσης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, κατακεραύνωσε τους οργανωτές, επισημαίνοντας ότι «για την οργάνωση της ημερίδας, τον καθορισμό των θεμάτων, των εισηγήσεων και το περιεχόμενο των εισηγήσεων έπρεπε όχι μόνο να ενημερωθούν οι παρατάξεις και τα όργανα της Συνομοσπονδίας αλλά και να συμβάλουν ουσιαστικά στην όλη διαδικασία, για να μην προβάλλεται μόνο μία άποψη. Αυτό δε βοηθά καθόλου στη διεξαγωγή δημιουργικού διαλόγου, εξαγωγή των σωστών συμπερασμάτων και την οργάνωση των αγώνων που απαιτούνται για την υπεράσπιση των βασικών συμφερόντων των ΜΜΕ. Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό τον αποκλεισμό και για το λόγο αυτό θα αποχωρήσουμε από τη σύσκεψη».

Πριν την αποχώρηση από την αίθουσα οι δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ είχαν μοιράσει γραπτή δήλωση της παράταξης, που ανάμεσα στα άλλα τονίζει: «Εμείς συζητάμε εδώ για το πώς θα αξιοποιηθούν 650 δισ. δρχ. του Γ΄ ΚΠΣ ενώ μόνο με το κόλπο του χρηματιστηρίου λέγεται ότι οι μεγαλοκεφαλαιούχοι άρπαξαν από τους μικροεπενδυτές και τα βαλάντια του κοσμάκη 10 τρισεκατομμύρια».

Η ανακοίνωση της ΔΗΚΕΒΕ αναφέρεται στην πείρα του Β΄ ΚΠΣ και το χαρακτήρα των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης και επισημαίνει: «Για τους λόγους αυτούς πρέπει να επιλέξουμε σαν βασική κατεύθυνση την ανάπτυξη κοινών και συνεταιριστικών δράσεων και όχι την ατομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ