Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Αγανάκτηση από την καταστροφική πολιτική

Την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ως αποτέλεσμα τις τραγικές συνέπειες από τις πλημμύρες, κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι

Motion Team

Την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ως αποτέλεσμα τις τραγικές συνέπειες από τις πλημμύρες, κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι
Με μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και με συμβολικό αποκλεισμό του κάθετου οδικού άξονα, στο ύψος του νοτίου κόμβου του Διδυμοτείχου, οι αγρότες του Εβρου εξέφρασαν το μεσημέρι της Κυριακής την αγανάκτησή τους για τις συνεχιζόμενες καταστροφές από τις πλημμύρες στο νομό.

«Την κύρια ευθύνη για την τραγικά επαναλαμβανόμενη απαράδεκτη κατάσταση δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠAΣOK που στις τελευταίες δεκαετίες δεν υλοποίησαν επί της ουσίας κανένα σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού. H πολιτική τους μειώνει συνεχώς τις δημόσιες επενδύσεις για έργα και υποδομές στον αγροτικό τομέα και αυτή η πολιτική συμβαδίζει με τις κατευθύνσεις της EE, που επιδιώκει τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής», τόνισε στην ομιλία του ο Κώστας Ζησίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου. Χαιρέτισαν ακόμη ο δήμαρχος Ν. Βύσσας, Παναγιώτης Σαγκούρης και ο πρόεδρος των επαγγελματιών Διδυμοτείχου Ευάγγελος Γκολέμης.

Οπως τονίζεται στο ψήφισμα των συγκεντρωμένων, ο λαός της περιοχής, μαζί με την αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη αποζημίωση των αγροτών, διεκδικεί, μεταξύ άλλων: Να γίνουν τα απαραίτητα έργα, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, τη λειψυδρία, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα. Ανάπτυξη της συνεργασίας με τη Βουλγαρία και Τουρκία για τη διευθέτηση των ζητημάτων διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Εβρου και του Αρδα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ