Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Νέο δάνειο στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών

Ενα ακόμη δάνειο, 50 εκατομμυρίων ευρώ, θα βαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας, μετά τη χτεσινή απόφαση της διοίκησης του Δήμου Αθήνας (ΝΔ) και την απόλυτη συμφωνία της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, το δάνειο θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με σκοπό την υλοποίηση επενδύσεων και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου. Ως ένα απ' τα βασικότερα έργα που θα χρηματοδοτήσει το δάνειο είναι η «Διπλή Ανάπλαση», δηλαδή, η κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ! Για πρώτη δόση, ορίστηκε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Το δάνειο θα αποπληρώνεται μέχρι το ...2032 και προστίθεται σε παλιότερες αντίστοιχες αποφάσεις (π.χ. δάνειο 180 εκατ. ευρώ, από τη διοίκηση Μπακογιάννη με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ).

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταψήφισε τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου και τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση θα επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης. «Αντί η δημοτική αρχή να απαιτήσει το διπλασιασμό της κρατικής επιχορήγησης για αρμοδιότητες που έχει αναθέσει το κράτος στην Αυτοδιοίκηση, αντί να διεκδικήσει τα 700 εκατ. ευρώ των παράνομα παρακρατηθέντων, από τις κυβερνήσεις, πόρων, προσφεύγει στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων διοικήσεων», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της «Συμπαράταξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ