Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Αγρια επίθεση σε βάρος μεταναστών

Επίθεση σε βάρος Πακιστανών μεταναστών έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Αιγάλεω, όταν ομάδα 25 ατόμων που ήταν οπλισμένοι, επιτέθηκαν σε σπίτι όπου έμεναν οκτώ μετανάστες. Από τα θύματά τους το ένα νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο τραυματισμένο σοβαρά στο κεφάλι. Τρεις τραυματίες έχουν ράμματα στο κεφάλι και ένα στο μάτι.

Η επίθεση αυτή είναι η σοβαρότερη σε βάρος Πακιστανών μεταναστών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιθέσεις έγιναν στις 7 Οκτώβρη στου Ρέντη και στις 27 Οκτώβρη στην Αθήνα. Τα θύματα της επίθεσης έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω. Την επίθεση κατήγγειλε η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, ενώ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα διοργανώσει αντιρατσιστική διαδήλωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα οι Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω του ΚΚΕ διοργανώνουν πικετοφορία (από την πλατεία Λέλας Καραγιάννη) ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ καλούσαν το λαό της περιοχής να μην επιτρέψει να γίνει η περιοχή του, περιοχή διωγμού συνανθρώπων του, ανεξάρτητα από την καταγωγή και την προέλευσή του. Επιπλέον, είχαν γίνει δύο περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ