Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
Θέλουν να της βάλουν λουκέτο

Στην πλήρη απαξίωση με προφανή στόχο το κλείσιμό της, οδηγεί η κυβέρνηση τη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), τη μοναδική επιχείρηση που ασχολείται με προγράμματα λαϊκής κατοικίας, αφού αφήνει τους εργαζόμενους εκεί απλήρωτους και αναξιοποίητους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου. Ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη διάσωσή της, ενώ απέδωσε την κατάσταση που επικρατεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι δόθηκαν στη ΔΕΠΟΣ έργα στο Πόρτο Χέλι, στην Αιτωλοακαρνανία και τα Κουντουριώτικα και ξοφλήθηκε το χρέος από έργα που είχαν γίνει στην Ολυμπιάδα.

Η Β. Νικολαΐδου είπε ότι ο υφυπουργός έδωσε την ίδια απάντηση με όσα είχε πει στη Βουλή πριν ένα εξάμηνο σε αντίστοιχη Ερώτηση του ΚΚΕ. Καμία υπόσχεση δεν τηρήθηκε, είπε, και κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΟΣ είναι απλήρωτοι εδώ και δυόμισι μήνες. Τα χρέη της εταιρείας, τόνισε, είναι 10 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία το 1,5 στα ασφαλιστικά ταμεία, δείγμα και αυτό ότι για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων φταίει το κράτος και οι εργοδότες που δεν αποδίδουν τις εισφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ