Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλει κάμερες στις παιδικές χαρές!

Να τοποθετηθούν κάμερες στις παιδικές χαρές θέλει ο δήμαρχος Αθήνας, Νικ. Κακλαμάνης! Με επιστολή του προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζήτησε γνωμοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσει το προκλητικό αυτό σχέδιο, που στρέφεται κατάφωρα σε βάρος των εργαζομένων. Η ενέργεια αυτή, μάλιστα, γίνεται στο συνολικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, του περιορισμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ελληνικού λαού.

Στην επιστολή του προς την Αρχή Προστασίας, ο δήμαρχος χρησιμοποιεί ως πρόσχημα φαινόμενα «βανδαλισμών» - όπως αναφέρει - ή και «ολικής αφαίρεσης οργάνων» των παιδικών χαρών.

Ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», μιλώντας στο «Ρ», τόνισε: «Ο δήμαρχος Αθηναίων, ακολουθώντας κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική περιορισμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ελληνικού λαού και με πρόσχημα φθορές που συμβαίνουν σε διάφορους χώρους, αντί να προωθήσει την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, γυμναστών και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων που προάγουν την ψυχαγωγική δραστηριότητα και την παιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών, έρχεται δήθεν να "λύσει" το πρόβλημα με την εγκατάσταση καμερών, που καμιά σχέση δεν έχει με την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών. Αντιθέτως, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και περιορισμού των λαϊκών ελευθερίων».

Από την πλευρά του, ο Αγγελος Βρεττός, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, μιλώντας στο «Ρ», επισήμανε ότι πρόκειται για «εφαρμογή πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο με κύριο στόχο και σκοπό την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ουσιαστικά την παρακολούθηση του λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ