Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ
Δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση

Αποφάσισαν οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ να ξεκινήσουν το Γενάρη και με πλαίσιο αναντίστοιχο της ολομέτωπης επίθεσης

Από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών τον περασμένο Νοέμβρη
Από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών τον περασμένο Νοέμβρη
Κόντρα στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στα λιμάνια για την άμεση έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων τέτοιων που να μετατρέψουν σε κενό γράμμα την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στους μονοπωλιακούς ομίλους και να επιβάλουν λιμάνια 100% στο δημόσιο, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στα Λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) και «Αυτόνομη Παρέμβαση» στη διοίκηση της Ενωσης Λιμενεργατών χτες αποφάσισαν την οργάνωση κινητοποιήσεων από το ...νέο έτος! Ενώ και το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν είναι αναντίστοιχο της κρισιμότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις χτεσινές αποφάσεις των διοικήσεων, το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 4 Γενάρη, οπότε και θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ. Στις 5 και 6 Γενάρη οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις υπερωρίες. Στις 7/1 θα γίνει 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια. Από τις 8 έως τις 10 Γενάρη αποφασίστηκε ξανά αποχή από υπερωρίες. Στις 11 Γενάρη θα γίνει και πάλι 24ωρη απεργία. Στις 12 και 13 Γενάρη συνεχίζουν με αποχή και θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης.

Το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις αρχίζουν στις 4 Γενάρη δίνει όλο το περιθώριο στην κυβέρνηση να προχωρήσει ανενόχλητη στην εφαρμογή των «εγκληματικών» αποφάσεών της, οι οποίες - σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη - προβλέπουν ότι η διαδικασία της δημοσίευσης της διακήρυξης για το διεθνή δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο 15ήμερο του Γενάρη. Το πρώτο 6μηνο του 2008 θα έχει ολοκληρωθεί το όλο «εγχείρημα» της παραχώρησης.

Οι παρατάξεις της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υπαλλήλων Λιμανιών» και της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμενεργατών», συσπειρωμένες στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν για την απόφαση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στις διοικήσεις της Ομοσπονδίας και των σωματείων ότι διευκολύνουν «και τώρα την κυβέρνηση τους σχεδιασμούς της». Καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τον «κοινωνικό διάλογο», να απομονώσουν τις δυνάμεις της «εργασιακής ειρήνης» και με τον αγώνα τους να αποκρούσουν τα κυβερνητικά σχέδια, να παλέψουν για ΟΛΠ και ΟΛΘ ενιαίους αποκλειστικά δημόσιους. «Αγώνας τώρα - συνεχίζουν - χωρίς καμία χρονοτριβή για να μπει φραγμός στον τεμαχισμό και την εισβολή στο ΣΕΜΠΟ των μονοπωλίων. Καμία ιδιωτικοποίηση του λιμενικού συστήματος. Για λιμάνια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ