Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες παρά τις ... αρνήσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αλιεύσαμε» από την ιστοσελίδα της «ανανεωτικής πτέρυγας» του ΣΥΝ άρθρο του στελέχους του Δ. Χατζησωκράτη, σχετικά με τις «προοπτικές συνάντησης ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ». Εχει ενδιαφέρον να παραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματά του: «Μέχρι σήμερα συμφωνούσαμε σχεδόν όλοι και όλες στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ότι δεν υπάρχουν οι όροι και προϋποθέσεις για μια τέτοια σύγκλιση, με την πλειοψηφούσα άποψη να υπογραμμίζει ότι "πέραν τούτου ουδέν". Φυσικά, η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ, επιμένοντας ότι στην πολιτική δεν αρκούν οι διαπιστώσεις αλλά απαιτείται και η πρωτοβουλία, προσθέταμε ότι πρέπει "να εργαζόμαστε για να προκύψουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια τέτοια συνάντηση"».

Και προσθέτει: «Την τελευταία περίοδο στο λόγο του προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, άρχισε σιγά σιγά να εντάσσεται η "σοσιαλιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ", μετά οι "αριστερές σοσιαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ", το άνοιγμα σε αυτές, μετά η μη κατάταξη της σοσιαλδημοκρατίας στο μπλοκ των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, μετά οι, χωρίς μεμψιμοιρία, κοινές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες».

«Αρχισε να συζητιέται» το όλο ζήτημα συμπληρώνει και μάλιστα «από δυνάμεις που ανήκουν στο πλειοψηφούν ρεύμα».

Από μας, κανένα σχόλιο. Δεν ξέρουμε αν η ευθιξία της «Αυγής» που κατακεραυνώνει το ΚΚΕ όποτε αυτό αναφέρεται στις σχέσεις ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ, εκφραστεί και εναντίον του Δ. Χατζησωκράτη, αν κι αυτός μια πραγματικότητα περιέγραψε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ