Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στη μάχη με επιθετικά αιτήματα

Σε ανακοίνωσή της για τα σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση σχετικά με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνει την αντιασφαλιστική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, με όχημα το νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει τον αντιασφαλιστικό νόμο του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει ότι τα δύο κόμματα είναι συνένοχα στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και στόχος τους είναι το πετσόκομμα της λίστας των ΒΑΕ, κατ' εντολή των βιομηχάνων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του 3029/02 και σήμερα τον υπερασπίζεται, δίνοντας πολύτιμο χέρι βοήθειας στο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψουν για την υπεράσπιση - διεύρυνση των ΒΑΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για σύνταξη στα 55 για τους άνδρες και 50 για τις γυναίκες. Ολοι στο δρόμο του αγώνα. Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη σε όλη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ