Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ - ΥΔΡΟΒΟΛΙΣΤΕΣ
Συλλογική Σύμβαση με νέες κατακτήσεις

Στα 72,5 ευρώ καθαρά το μεροκάματο των αμμοβολιστών από 1/1/2008

Μετά από τις πολυήμερες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο, την Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, Καθαριστών, Υδροβολιστών οι εργάτες αυτών των ειδικοτήτων κατάφεραν να επιβάλουν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2008, η οποία, εκτός από ικανοποιητικές αυξήσεις, προβλέπει ακόμα ρητά 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο σε κάθε εργασιακό χώρο όπου δουλεύει εργάτης του κλάδου.

Συγκεκριμένα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο ίσχυε μέχρι τώρα μόνο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Τώρα με την υπογραφή της ΣΣΕ, από την 1η Γενάρη 2008, επεκτείνεται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, παντού. Επίσης εξασφάλισαν την 28η ασφαλιστική κλάση σε όσους μπαίνουν στην τελευταία 5ετία πριν τη συνταξιοδότηση. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό των αυξήσεων είναι 10%, 11% και 13% ανάλογα με την ειδικότητα, που πρακτικά σημαίνει 7,20 ευρώ αύξηση στο μεροκάματο. Με βάση αυτές τις αυξήσεις, το μεροκάματο του αμμοβολιστή φτάνει από 1/1/2008 στα 72,5 ευρώ καθαρά.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου, κάνοντας ένα ακόμα ποιοτικό βήμα μπροστά, κατέρριψαν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, απογύμνωσαν τα φερέφωνα της κυβέρνησης, του ευρωμονόδρομου, του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού και επιβεβαίωσαν «στην πράξη πως κανένας ταξικός, σωστά προσανατολισμένος αγώνας δεν πάει χαμένος».

Η Ενωση θέτει στόχο πρώτης γραμμής την περιφρούρηση για την εφαρμογή της Σύμβασης, καθώς, όπως αναφέρει, από την επομένη της υπογραφής, οι εργοδότες έδειξαν ότι έχουν στήσει επιχείρηση διωγμού πρωτοπόρων εργατών, όπως ο αντιπρόεδρος του σωματείου, «τον οποίο για να τον τιμωρήσουν για τη δράση του δεν τον παίρνουν στη δουλιά». Η Ενωση προειδοποιεί ότι «εάν αυτή τους η προσπάθεια και τακτική δε σταματήσει τις επόμενες μέρες, θα πάρουν σκληρή απάντηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ