Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφάσεις εναρμονισμένες με την αντιλαϊκή πολιτική

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές στα οικοδομικά έργα και την απόφαση του Αρείου Πάγου για την απόλυση συνδικαλιστών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Πρώτο: Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που αντιμετωπίζει ως αντισυνταγματική τη νομοθετική ρύθμιση που καθορίζει τις ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή των ιδιωτικών οικοδομικών έργων, έχει ταξικό - αντεργατικό χαρακτήρα. Είναι υπέρ των εργοδοτών, διευκολύνει την εισφοροδιαφυγή και την επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας σε βάρος των οικοδόμων και των οικονομικών του ΙΚΑ.

Η απόφαση αυτή κινείται στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της στήριξης των μονοπωλιακών κατασκευαστικών ομίλων κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Δεύτερο: Η απόφαση του Αρείου Πάγου, για τη δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών, με το πρόσχημα της "κακόβουλης συμπεριφοράς", αποτελεί προσπάθεια κατάργησης και αυτών των λιγοστών μέτρων προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης που προβλέπει ο νόμος 1264/82.

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην προώθηση ευρύτερων αντεργατικών στόχων. Ενισχύει την εργοδοτική τρομοκρατία και στρέφεται κατά της ανάπτυξης των εργατικών αγώνων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις παραπάνω αποφάσεις που είναι εναρμονισμένες με τις γενικότερες αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν αποφασιστικά σ' αυτές τις αποφάσεις και να απαντήσουν στη μεθοδευμένη προσπάθεια κατάργησης δικαιωμάτων με ένταση της συντονισμένης πάλης τους για ασφαλιστικά, εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ