Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στον εισαγγελέα οι 8 συλληφθέντες

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου οκτώ άτομα που πιάστηκαν το περασμένο Σάββατο και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, ληστείες, κατοχή όπλων και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Οι κατηγορούμενοι είχαν πιαστεί το περασμένο Σάββατο μετά από επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα Ζωνιανά και στο Φόδελε Ηρακλείου. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 10 σπίτια με τη συμμετοχή 200 αστυνομικών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη σπείρας που «χτυπούσε» ΑΤΜ τραπεζών.

Οι διωκτικές αρχές αξιοποιώντας καταθέσεις, πληροφορίες, τα στοιχεία που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και στοιχεία από κλεμμένα φορτηγάκια και από τμήματα μηχανήματος αυτόματης ανάληψης, αλλά και στοιχεία από παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων, κατέληξαν στα συγκεκριμένα άτομα. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 21 έως 25 χρόνων και ένας 30 χρόνων. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία 4.500 σελίδων, ενώ οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις αρχές οι κατηγορούμενοι ξεκίνησαν τη δράση τους στις 19 Δεκέμβρη 2006 με τη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) Κρουσώνα και παράλληλα κατηγορούνται για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας την ίδια ημέρα, καθώς επιτέθηκαν σε άτομα που προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Στους οκτώ συλληφθέντες αποδίδεται και η απόπειρα ληστείας σε βάρος της χρηματαποστολής της ΑΤΕ Ανωγείων στις Γωνιές Ηρακλείου που έγινε στις 5 Μάρτη του 2007 και κατά την οποία επιτέθηκαν σε δύο άτομα με βαριοπούλες και «Καλάσνικοφ». Στους κατηγορούμενους αποδίδεται επίσης η κλοπή του ΑΤΜ της Παγκρήτιας Τράπεζας στις 31 Μάρτη στο Δαρό Ηρακλείου, καθώς και η αρπαγή ενός ακόμη ΑΤΜ στις 8 Απρίλη στο Γάζι. Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι κατηγορούμενοι είχαν αποκομίσει το ποσό των 267.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ