Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΔΚ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Γαλαζοπράσινες» πλάτες για «Καποδίστρια 2»

Χωρίς να εκφραστεί καμία επί της ουσίας διαφωνία για την προωθούμενη νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μέσα από τον «Καποδίστρια 2» επιδιώκει να κατακερματίσει και να εμπορευματοποιήσει κοινωνικά αγαθά, όπως της Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚ του Νομού Ιωαννίνων.

Οι «γαλαζοπράσινοι» αιρετοί αναλώθηκαν σε μια επιδερμική και αποπροσανατολιστική, ουσιαστικά, συζήτηση εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη βάση της λειτουργικότητας ή όχι των υπαρχουσών διοικητικών δομών και στον αριθμό των δήμων και των περιφερειών που θα προκύψουν, αφήνοντας στο απυρόβλητο ότι μέσα από τις δρομολογούμενες εξελίξεις, στο πλαίσιο του «Καποδίστρια 2», επιδιώκεται η δημιουργία νέων μονάδων, πιο ενισχυμένων και επιτελικών για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών που θα επιβάλλουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Ετσι, εξαντλήθηκαν σε διαπιστώσεις για την αδιαμφισβήτητα άσχημη οικονομική κατάσταση των δήμων, χωρίς όμως να αναδεικνύονται τα αίτιά της, και περιορίστηκαν στο πώς θα διαχειριστούν τα κονδύλια από το Δ΄ ΚΠΣ. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΚΕ, Κώστα Τζανακούλη, που εμφανίστηκε και ευχαριστημένος για την κυβερνητική πρόβλεψη να αποδοθεί το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ από τα παρακρατηθέντα, όταν το σύνολο αυτών από το 1990 έως το 2007 ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ. Στην ίδια γραμμή πλεύσης και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού Ιωαννίνων, Νίκος Γκόντας.

Αντίθετα, ο Ηλίας Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ Νομού Ιωαννίνων, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ, ανέδειξε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και περιεχόμενο του «Καποδίστρια 2» και εξέφρασε τη ριζική εναντίωση σε αυτόν, επισημαίνοντας πως «κυρίαρχο στόχο έχει την αποτελεσματικότερη προώθηση της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, στην οποία συμφωνούν οι δυνάμεις του δικομματισμού».

Στο συνέδριο δήλωσαν την παρουσία τους με πανό οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ από το Νομό Ιωαννίνων, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία και αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ