Σάββατο 5 Γενάρη 2008 - Κυριακή 6 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Το «βερίκοκο»... της νέας ΚΑΠ

Οι αρνητικές επιπτώσεις της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ φάνηκαν και το 2007 και το λογαριασμό ξαναπλήρωσαν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Η αγροτιά είδε το εισόδημά της να συρρικνώνεται κι άλλο, τη φτώχεια της να μεγαλώνει, να εξαναγκάζεται να σταματήσει την παραγωγή και να οδηγείται μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα και την ανεργία.

Οι πληγές που άνοιξαν το 2006 από την πλήρη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ έγιναν μεγαλύτερες το 2007 και το κακό φαίνεται πως θα χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο. Οπως και το 2006 έτσι και το 2007 το μάρμαρο ξαναπλήρωσαν τα τεύτλα, ο καπνός και τα σιτηρά. Ταυτόχρονα μέσα στη χρονιά ψηφίστηκαν νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως συνέβη με τα οπωροκηπευτικά και ξεφουρνίστηκαν νέες αντιαγροτικές προτάσεις, όπως αυτές για το λεγόμενο «έλεγχο υγείας» της νέας ΚΑΠ και την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς κρασιού. Δυστυχώς, η ακολουθούμενη πολιτική από ΕΕ και κυβερνώντες, στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου και των εντολών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, θυσιάζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τους εργάτες και τους επαγγελματίες που επιβιώνουν από τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς και ολόκληρες αγροτικές περιοχές.

Μέσα στη χρονιά που πέρασε, την καταστροφική αυτή πολιτική αντιστρατεύτηκε το ΚΚΕ, καταθέτοντας την ξεκάθαρη πολιτική πρότασή του και λαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής. Παράλληλα, η ΠΑΣΥ και αυτή τη χρονιά πρωταγωνίστησε στο αγωνιστικό μετερίζι υπεράσπισης των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Με τη συμβολή της ΠΑΣΥ, αγρότες και κτηνοτρόφοι σε πολλές περιοχές της χώρας πραγματοποίησαν πάμπολλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ