Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Σκληρά μέτρα ενόψει

ΠΑΡΙΣΙ.--

Αποφασισμένος να πάρει σκληρά οικονομικά μέτρα κατά των Γάλλων εργαζομένων, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά χτες ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ευχόμενος να... καταργηθεί το 35ωρο και οι Γάλλοι να δουλεύουν περισσότερο, «ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους». Ο Γάλλος Πρόεδρος, πιστός στις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές, έσπευσε να απευθύνει τις καλύτερες «ευχές» του στα λαϊκά στρώματα της χώρας.

Σύμφωνα με το Ν. Σαρκοζί, η επιβράδυνση της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες περισσότερο, τονίζοντας ότι «η διεθνής κατάσταση είναι λιγότερο καλή από ό,τι θα ήλπιζε κανείς, αλλά και αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, θα ήταν κάτι άλλο», ισχυριζόμενος ότι πρέπει για να ξεπεράσει η Γαλλία τη διεθνή οικονομική κρίση «να απελευθερώσουμε το εργατικό δυναμικό της Γαλλίας. Το πρόβλημα της Γαλλίας είναι γνωστό, δεν εργαζόμαστε αρκετά, ενώ άλλοι εργάζονται περισσότερο... Τι έχει να κάνει η κρίση των δανείων με αυτό».

Παρά δε την εμφανή στις δημοσκοπήσεις αποδοκιμασία των θέσεών του από το γαλλικό λαό, ο Ν. Σαρκοζί δε δίστασε να γίνει και προκλητικός και να χαρακτηρίσει το 35ωρο ως τη «γενικευμένη καταστροφή για τη γαλλική οικονομία», αναφέροντας ότι κλήθηκαν οι νομπελίστες επί των οικονομικών, ο Αμερικανός Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Ινδός Αμάρτια Σεν, για να εξετάσουν μια αλλαγή των εργαλείων μέτρησης της ανάπτυξης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος στη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, αναφερόμενος στους μετανάστες ζήτησε εφαρμογή πολιτικής που να φτάνει μέχρι το τέλος το μέτρο των ποσοστώσεων, αφήνοντας να φανούν και εδώ οι αντιδραστικές του απόψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ