Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΡΑΝ
Αλληλοδιαψεύσεις...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Απέρριψαν χτες οι ΗΠΑ τις διαβεβαιώσεις του Ιράν σχετικά με το ναυτικό επεισόδιο στα Στενά του Χορμούζ, ότι επρόκειτο δηλαδή μόνο για μια επιχείρηση ρουτίνας, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν κάτι συνηθισμένο, ήταν επικίνδυνο», και προειδοποίησαν την Τεχεράνη ότι κάτι τέτοιο «δεν πρέπει να επαναληφθεί», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ντάνα Περίνο.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης διέψευσε χτες ότι τα ιρανικά σκάφη έστειλαν απειλητικό μήνυμα στα τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία, όπως ισχυρίζεται Αμερικανός αξιωματούχος, και επανέλαβε πως επρόκειτο απλώς για μια συνηθισμένη διαδικασία αναγνώρισης. Οπως μετέδωσε χτες η ιρανική τηλεόραση, ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, Αριρεζά Τανγκσιρί, υποστήριξε ότι «η διαδικασία αναγνώρισης έγινε στα διεθνή ύδατη και δεν υπήρξε καμία σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης και των ξένων πολεμικών πλοίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο σημειώθηκε λίγες μόλις μέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Μπους, στη Μέση Ανατολή, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσει και τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ