Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οι ηθοποιοί στο πλευρό των απεργών σεναριογράφων

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--

Τρεις ολόκληρους μήνες κρατά η απεργία των συγγραφέων και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ και οι ηθοποιοί βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών, στηρίζοντας τα αιτήματά τους, αλλά και την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να γίνει η τελετή για την απονομή των «Χρυσών Σφαιρών».

Ετσι χτες, μετά από μία εβδομάδα αβεβαιότητας, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση θα γίνει σε «περιορισμένη κλίμακα», δηλαδή μία απλή συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Κυριακής, σε ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς.

Η απεργία των 12.000 σεναριογράφων ξεκίνησε στις 5 Νοέμβρη μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους Αμερικανούς σεναριογράφους (WGA) και των εταιρειών παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και ζητήματα κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων των συγγραφέων.

Η προηγούμενη απεργία των σεναριογράφων το 1988 είχε διαρκέσει 22 εβδομάδες και είχε στοιχίσει στη βιομηχανία του θεάματος 500 εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ