Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικοί ποδοπάτησαν μετανάστη

Επίθεση σε βάρος Μαυριτανού μετανάστη μικροπωλητή έγινε την περασμένη Δευτέρα στην πλατεία Συντάγματος από αστυνομικούς. Ο μετανάστης που πουλούσε την πραμάτεια του για ένα κομμάτι ψωμί, ποδοπατήθηκε, ακινητοποιήθηκε στο έδαφος και αφού «εξουδετερώθηκε» οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης και από εκεί στο Αυτόφωρο διότι ...αντιστάθηκε στην αρχή.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τμήμα δύο πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός. Επιπλέον παρακράτησαν την κάμερα με την οποία ο ένας από τους πολίτες κατέγραψε το συμβάν. Η δίκη του μετανάστη θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Από το 2004 η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό σε βάρος μεταναστών μικροπωλητών, που μάλιστα το έχει βαφτίσει «ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και αντιμετώπισης του παραεμπορίου στην περιοχή της Αθήνας». Στην πράξη, η «δράση» αυτή έχει εξελιχθεί σε κυνήγι αλλοδαπών μικροπωλητών που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Συχνό είναι το φαινόμενο μετανάστες, κυρίως από τις αφρικανικές χώρες, να τρέχουν φορτωμένοι με την πραμάτεια τους σε πλατείες και δρόμους και ξοπίσω τους αστυνομικοί που τους συλλαμβάνουν και τους σέρνουν στα κρατητήρια. Τις περισσότερες φορές οι συλλήψεις είναι βίαιες και με τραγικά αποτελέσματα.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο σκοτώθηκε έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών (όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες) ο 27χρονος Νιγηριανός Τόνι Ονούα, πλανόδιος μικροπωλητής CD, πέφτοντας από τον 1ο όροφο καφετέριας στην Καλαμαριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ