Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ
Στο πόδι τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα

Συνέντευξη Τύπου χτες στα Γιάννενα. Καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς

Εργάτη τον εργάτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μεταφέρουν στους τόπους δουλιάς το μήνυμα του ξεσηκωμού
Εργάτη τον εργάτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μεταφέρουν στους τόπους δουλιάς το μήνυμα του ξεσηκωμού
«Μάστορα, γεια χαρά. Στις 22 του μήνα πρέπει να κατέβουμε όλοι στους δρόμους. Να γίνει ό,τι έγινε και στις 12 του Δεκέμβρη. Να παλέψουμε γιατί θέλουν να μας τα πάρουν όλα..!».

Στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι, χτες το πρωί, μαζί με τις ευχές για την «καλή χρονιά» μοιράζονταν κι οι ανακοινώσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας για την ανάγκη ο αγώνας να δυναμώσει. Οχι μόνο για να αποκρουστούν τα νέα σχέδια, αλλά και για να φτάσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Γιατί «χωρίς αγώνα, πώς θα 'ναι καλή η χρονιά;». Γιατί «τα μέτρα που θέλουν να περάσουν μας αφορούν όλους. Αμα ο καινούριος δεν παίρνει ΒΑΕ θα παίρνουν εκείνον που θα 'ναι πιο φτηνός, κι ο παλιός θα μένει άνεργος και θα 'ναι και λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Δε γίνεται να 'χουμε τη λογική "αν με πιάνει εμένα"», όπως τόνισαν οι συνδικαλιστές. Το ξημέρωμα, το ίδιο κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα «ήχησε» και στην πιάτσα των οικοδόμων, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μαζί μ' ένα κομμάτι βασιλόπιτα και μερικές γουλιές κονιάκ.

Οπως και χτες, έτσι και κάθε μέρα, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα βρίσκονται «στο πόδι», δουλεύοντας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 22 του Γενάρη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικής Συμβάσεις Εργασίας. Στον αντίποδα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «υποδέχεται» σήμερα την υπουργό Απασχόλησης, εγκαινιάζοντας έτσι ένα νέο γύρο «διαλόγου» σε βάρος των εργαζομένων και των πραγματικών συμφερόντων τους.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Εκεί θα βρεθούν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά που έχουν προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Μοναστηράκι. Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ., στο λιμάνι, θα συμμετάσχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι από τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, το Κιλκίς και την Πέλλα.

Σήμερα, ανάμεσα σε άλλες, προγραμματίζονται και οι παρακάτω εξορμήσεις στην Αθήνα: Εργοτάξια Χαμοστέρνας - Κηφισού και Πειραιώς, ΝΟΥΝΟΥ, ΜΕΒΓΑΛ, Πράκτικερ (Αιγάλεω), ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥΝΦΑ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΒΙΑΝ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, εργοστάσιο Κλέβα, φαρμακεία κέντρου Αθήνας.

Χτες, οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Αρτας και Λευκάδας, Νικήτας Γλυνάτσης και Μάκης Λιβιτσάνος, αντίστοιχα, καθώς και ο Γιάννης Καραμάνης, εκ μέρους της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν τους εργαζόμενους της Ηπείρου και της Λευκάδας να συμμετάσχουν μαζικά στο περιφερειακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ