Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Σφοδροί βομβαρδισμοί

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1 και μαχητικά F-16 έπληξαν με πάνω από 20 τόνους βομβών 38 στόχους στο Αραμπ Τζαμπούρ, νότιο προάστιο της Βαγδάτης, τοποθεσίες που κατά τις κατοχικές δυνάμεις είναι καταφύγια της... Αλ Κάιντα. Από την επιχείρηση που είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν μέρος της ευρύτερης επιχείρησης «Φάντομ Φοίνιξ» που έχουν εξαπολύσει οι κατοχικές δυνάμεις τα τελευταία 24ωρα στο Ιράκ. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης εντάσσονται και οι επιχειρήσεις στην επαρχία Ντιγιάλα με επίκεντρο την πόλη Μπακούμπα, με στόχο την «ανακατάληψή της από τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου. Στην επιχείρηση μετέχουν 24.000 Αμερικανοί στρατιώτες, 50.000 Ιρακινοί στρατιώτες και 80.000 Ιρακινοί αστυνομικοί.

Εντούτοις, η επιστροφή των κατοχικών δυνάμεων στα πραγματικά πεδία μάχης, πεδία που το τελευταίο χρονικό διάστημα τα έχουν αφήσει στις «παραστρατιωτικές ομάδες» είχε και το κόστος της... Εξι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε παγιδευμένο με εκρηκτικά σπίτι, στην επαρχία Ντιγιάλα. Αλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά περιστατικά στην επαρχία Σαλαχουντίν. Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές μέρες για τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ