Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Ελεύθερες 2 κρατούμενες των ανταρτών

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η επιμονή του προέδρου Ούγκο Τσάβες για την επιτυχία της ανθρωπιστικής αποστολής απελευθέρωσης της Κλάρα Ρόχας και της Κονσουέλο Γκονσάλες, κρατούμενων των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), έφερε τελικά αποτελέσματα και οι δύο γυναίκες είναι από χτες ελεύθερες.

«Είναι τελείως ελεύθερες. Τις καλωσόρισα στη ζωή», δήλωσε ο πρόεδρος Τσάβες, που είχε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τις γυναίκες, και ακόμη πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την απελευθέρωση περισσοτέρων κρατουμένων και φυσικά θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για μια πιθανή επίτευξη συμφωνίας ανθρωπιστικής ανταλλαγής, μεταξύ των FARC και της κυβέρνησης της Κολομβίας. Την είδηση της απελευθέρωσης επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (CICR) στην Κολομβία, Μπάρμπαρα Χίντερμαν. Η συμφωνία προέβλεπε τη συνάντηση των ελικοπτέρων με τους αντάρτες σε προκαθορισμένο σημείο μέσα στη ζούγκλα, βάσει των συντεταγμένων που είχαν δώσει οι FARC.

Το γεγονός ότι σε μια μέρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απελευθέρωσης - που από τον περασμένο Δεκέμβρη συνάντησε πολλές δυσκολίες από την αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας - δείχνει ότι κάτω από την πίεση της εσωτερικής και της διεθνούς κοινής γνώμης αναγκάστηκε να δεχτεί τελικά τη διαμεσολάβηση της Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ