Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, «εκφράζει την αντίθεσή της και τη διαμαρτυρία της σ' αυτήν την επίσκεψη. Η επίσκεψη αυτή τίποτε θετικό δεν προμηνύει για τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα για τους Παλαιστίνιους. Αντίθετα, σηματοδοτεί νέα δεινά, αιματοχυσίες αμάχων, κατοχή, λεηλασίες και καταστροφές για τους λαούς της Μέσης Ανατολής μόνο και μόνο για να επιβάλλουν οι ΗΠΑ τα αντιδραστικά τους σχέδια, να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα και να καθυποτάξουν τους λαούς».

«Η ισραηλινή στρατιωτική μηχανή με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της ΕΕ, συνεχίζει να δολοφονεί, να καταστρέφει, να υποδουλώνει και να τρομοκρατεί τους λαούς της Παλαιστίνης και των γειτονικών χωρών», προσθέτει. Δηλώνει ότι «το φιλειρηνικό κίνημα στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού απέναντι στην ισραηλινή ωμότητα και βία».

Η ΕΕΔΥΕ δηλώνει «την πλήρη υποστήριξή της στον αγώνα των Παλαιστινίων για την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες από το 1967 περιοχές, την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στη Δυτική Οχθη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας».

Καταλήγοντας, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει: «ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες διαδηλωτές στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ ενάντια στην παρουσία του Μπους στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ