Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Θράσος ... λιμανίσιο!

Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ για να προστατεύει τη ...δημόσια περιουσία!

Ειδικά στο θέμα με τα λιμάνια (αντίστοιχη περίπτωση με εκείνη του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ κ.ο.κ.), η προχτεσινή δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη από τον Πειραιά, ότι το κόμμα του αρνείται την ιδιωτικοποίησή τους, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ...ανεκδοτολογικού χαρακτήρα, εάν δεν επρόκειτο για καθαρά πρόκληση.

Αντί άλλης αποδείξεως, αντιγράφουμε από το πρώτο άρθρο του νόμου 2688:

«Η ΟΛΠ Α.Ε. είναι Ανώνυμη Εταιρεία κοινής ωφέλειας με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, λειτουργεί κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, απολαμβάνει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και διέπεται από τον παρόντα νόμο και τον Κ.Ν. 2190/1920 και συμπληρωματικά από τις διατάξεις του Ν.2414/1996 (ΦΕΚ 135/Α), καθώς και του Α.Ν. 1559/1950 όπως κάθε φορά ισχύει».

Μήπως ξέρετε πότε ψηφίστηκε ο παραπάνω νόμος, υπό τον εύηχο τίτλο «Μετατροπή του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε ανώνυμες εταιρείες»; Το σωτήριον έτος 1999 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α40/99.

Ακόμα κι αν ο κ. Χρυσοχοΐδης και το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχάσει ποιος κυβερνούσε τότε την Ελλάδα, οι υπόλοιποι μάλλον το θυμούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ