Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πράσινο φως» στο ξεπούλημα

Γρηγοριάδης Κώστας

Αποφασιστικότητα και ευελιξία στους χειρισμούς ώστε και το ξεπούλημα των λιμανιών να προχωρήσει και οι αντιδράσεις των εργαζομένων να μην προκαλέσουν επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, ζήτησαν από την κυβέρνηση οι λεγόμενοι «παραγωγικοί φορείς» της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε προχτές το μεσημέρι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, παρουσία του ΓΓ του ΥΕΝ Γ. Βλάχου.

Οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, των εξαγωγέων, των μεταφορικών εταιρειών και ναυτιλιακών πρακτόρων, των βιοτεχνών και των επαγγελματιών, των εμπόρων, των εκτελωνιστών, αποδέχτηκαν τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΟΛΘ, ότι η ιδιωτικοποίηση του ΣΕΜΠΟ δε θα επιφέρει αύξηση του κόστους των μεταφορών, αντίθετα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μάλιστα, έψεξαν την κυβέρνηση για την καθυστέρηση και προέτρεψαν να μην υπάρξει νέο πισωγύρισμα στην υλοποίηση των αποφάσεών της.

Μετά από αυτά και μόνο η απαρίθμηση των φορέων που στηρίζουν τα κυβερνητικά σχέδια, είναι αποκαλυπτική για το ποια συμφέροντα σπεύδει να εξυπηρετήσει το ξεπούλημα των Λιμανιών, ενώ ταυτόχρονα γίνεται απολύτως ξεκάθαρο το πού πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους οι εργαζόμενοι, για να έχει ο αγώνας τους αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ