Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η συντονισμένη επίθεση απαιτεί ενιαία απάντηση

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού περιόδευσε χτες κλιμάκιο με επικεφαλής τον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ

Από τη συζήτηση με τους σπουδαστές της ΑΕΝ
Από τη συζήτηση με τους σπουδαστές της ΑΕΝ
Να οργανώσουν τις δυνάμεις τους και συσπειρωμένοι με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να οξύνουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάλεσαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους εκπαιδευόμενους ναυτεργάτες, στη διάρκεια διήμερης περιοδείας κλιμακίου, με επικεφαλής τον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, στους ναυτεργάτες (Ρυμουλκά, κλπ.), στους λιμενεργάτες, στους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα.

Στη διάρκεια της περιοδείας, αναδείχτηκε πως η επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ναυτεργατών και λιμενεργατών, η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών, η πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο, την ΕΕ του κεφαλαίου. Εχουν αφετηρία την πολιτική απελευθέρωσης που ικανοποιεί τη δίψα του κεφαλαίου, εφοπλιστικού και άλλου, για περισσότερα κέρδη, με θύματα τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στα Ρυμουλκά καταγγέλθηκε ότι οι 4 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κλέβουν τον ιδρώτα των εργατών - και από τις βασικές αποδοχές, αλλά και από την υπερωριακή απασχόληση - για να πολλαπλασιάζουν την κερδοφορία τους. Η σύνθεση των πληρωμάτων έχει μειωθεί από τους 7 στους 4, και η τρομοκρατία, η απειλή της ανεργίας, κρατά σφραγισμένα τα στόματα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στην ΑΕΝ, αποκαλύφθηκε πως η ναυτική εκπαίδευση έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος και έχει παραδοθεί στη «φιλανθρωπία» των εφοπλιστών - χορηγών. Οι σπουδαστές αγωνιούν για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και την απαξίωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ο Σάββας Τσιμπόγλου κάλεσε τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν μαζί με τους ναυτεργάτες και τους λιμενεργάτες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 του Γενάρη και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών. Να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα και να διεκδικήσουν, ανάμεσα σε άλλα, συνθέσεις των πληρωμάτων με βάση τις αυξημένες ανάγκες των πλοίων, κατάργηση όλων των διακρίσεων μεταξύ των ναυτεργατών, ίση αμοιβή για ίση εργασία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ