Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΔΑΣ «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Το αίμα στην άσφαλτο «βαραίνει» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή τα πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, οι αγωνιστικές δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης ανέδειξαν κυρίως τις ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού, αλλά και των τοπικών αρχών

Καραμπόλα τριών ΙΧ αυτοκινήτων με νταλίκα στην κατ' ευφημισμόν εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών

Eurokinissi

Καραμπόλα τριών ΙΧ αυτοκινήτων με νταλίκα στην κατ' ευφημισμόν εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών
Τα συνεχή θανατηφόρα ατυχήματα στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο και την υποκρισία των τοπικών παραγόντων, ανέδειξαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού η ΝΑΣ Αχαΐας με τον Στάθη Κεραμιδά και η ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά» με τους Κώστα Πελετίδη και Αντρέα Αντωνόπουλο.

«Το αθώο αίμα στην άσφαλτο είναι το τραγικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής που στερεί από το λαό σύγχρονες και δωρεάν υποδομές για να τις παραδώσουν στους μεγαλοεργολάβους και στην κερδοσκοπία. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αντί να κατασκευάσει σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αναθέτει σε μεγαλοεργολάβο με τη μέθοδο της παραχώρησης την κατασκευή του δρόμου, εξασφαλίζοντάς του για δεκαετίες την είσπραξη υψηλών διοδίων (Πάτρα - Αθήνα - Πάτρα 17,5 ευρώ!) και υψηλών κερδών», σημείωσαν οι ομιλητές και πρόσθεσαν:

«Ο αγώνας για τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στους εθνικούς δρόμους είναι αναγκαίος από χθες. Η στάση του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, δήμαρχοι, κλπ.) αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα πολιτικής υποκρισίας. Γιατί ενώ είναι τα στηρίγματα του δικομματισμού στο νομό και συμφωνούν με την παραχώρηση του εθνικού δικτύου στους μεγαλοκατασκευαστές και την ύπαρξη διοδίων, θυμήθηκαν τα ατυχήματα και τα θύματα με καθυστέρηση δύο δεκαετιών και τρέχουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά».

«Αλλωστε - όπως υπογράμμισαν χαρακτηριστικά - πρόσφατα από κοινού ψήφισαν στη Βουλή την κατασκευή της εθνικής οδού Κόρινθος - Πάτρα - Τσακώνα με τη μέθοδο της παραχώρησης και την επιβολή υψηλών διοδίων. Οι "τοπικοί" συμφώνησαν! Από κοινού κοροϊδεύουν, υποκρίνονται. Περιφρονούν τον αχαϊκό λαό, νομίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει τις ευθύνες και το ρόλο τους».

20 νεκροί σε 2 μήνες!

Μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άνθρωποι στον πλέον επικίνδυνο δρόμο της χώρας, ο οποίος κατέχει τα θλιβερά πρωτεία σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, καθώς το 30% των τροχαίων σημειώνονται εκεί. Η κατ' ευφημισμόν εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών κατασκευάστηκε με δεδομένα των αρχών της δεκαετίας του 1960, όσον αφορά και τους κυκλοφοριακούς φόρτους, αλλά και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων της εποχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος δρόμος κατά μήκος του είναι σπαρμένος με αμέτρητα προσκυνητήρια. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί δρόμος - καρμανιόλα, καθώς είναι πάμπολλα τα επικίνδυνα σημεία (Παναγοπούλα, Αίγιο, Ακράτα, Ξυλόκαστρο, Κιάτο κ.ά.) που οι οδηγοί χάνουν τον έλεγχο με μοιραία πολλές φορές αποτελέσματα.

Καταλήγοντας, τονίζεται: «Διέξοδος υπάρχει. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, χρειάζεται να αναπτυχθεί συνολικά η ταξική πάλη για να παρθούν άμεσα μέτρα που θα περιορίσουν τα εγκλήματα της "εθνικής οδού". Ο λαός της περιοχής ενωμένος πρέπει να διεκδικήσει την κατασκευή μιας πραγματικά νέας σύγχρονης εθνικής οδού που να πληρεί τους όρους ασφαλείας χωρίς χαράτσια και διόδια, ελεύθερη και δωρεάν για όλους. Αυτήν την πραγματικά λαϊκή ανάγκη υπονομεύουν και πολεμούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κεντρικά και τοπικά, υπηρετώντας την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Ο λαός και η νεολαία έχουν συμφέρον να αποδυναμωθούν παντού αυτές οι δυνάμεις, να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ