Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Ευθύνες στους τεχνικούς;

Στους τεχνικούς που έκαναν «πλημμελείς συντηρήσεις», επιρρίπτουν κυρίως οι εμπειρογνώμονες της ΕΘΕΛ τις ευθύνες για τις αναφλέξεις που κατέστρεψαν ολοσχερώς δύο αστικά λεωφορεία τον περασμένο Οκτώβρη στη Λούτσα και λίγες μέρες μετά στην Κάντζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων γίνεται αναφορά και σε «κατασκευαστική ατέλεια» της προμηθεύτριας εταιρείας «Evobus Mercedes», με την επισήμανση ότι τα δύο πετρελαιοκίνητα λεωφορεία που κάηκαν έφεραν εύλεκτο μονωτικό υλικό και πλαστικούς σωλήνες καυσίμου (που είναι λιγότερο ανθεκτικοί στις υψηλές θερμοκρασίες), αντί μεταλλικών.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να δώσει απαντήσεις στα εύλογα πολιτικά ερωτήματα που ανακύπτουν συνολικά με τη λειτουργία της ΕΘΕΛ και το - κατά γενική ομολογία - «πάσχον» σύστημα προμηθειών σε όλες τις βαθμίδες. Και τα ερωτήματα αυτά είναι τα εξής: Ποιος και με ποια κριτήρια ορίζει τις προδιαγραφές των λεωφορείων; Ποιος και με ποιο τρόπο παρακολουθεί την τήρηση των προδιαγραφών κατά το στάδιο της κατασκευής και, τέλος, ποιος κάνει έλεγχο και με ποιες γνώσεις, πριν παραληφθούν τα λεωφορεία. Υπ' αυτή την έννοια, υπάρχουν διαχρονικά πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή 20 αστικών λεωφορείων από αυταναφλέξεις τα έξι τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ