Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Η κυβέρνηση εμμένει στην τσιμεντοποίηση

Η κυβέρνηση επιμένει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και στην τσιμεντοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όπως σχεδίαζε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, Ε. Μπαλτάς, επανέλαβε χτες τα σχέδια του υπουργείου σε σχετική εκδήλωση των Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού και της Νομαρχίας Αθήνας, που ξεκίνησε χτες.

Τα σχέδια για το χώρο είναι αποτέλεσμα συνειδητής αντιλαϊκής πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων, τόνισε σε παρέμβασή της, η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ. Χαρακτήρισε προκλητικά τα όσα είπε ο γγ του ΥΠΕΧΩΔΕ και είπε πως, στο χώρο σχεδιάζεται μια πόλη 20.000 κατοίκων, για υψηλά βαλάντια. Διατύπωσε τη θέση του ΚΚΕ για όλο το χώρο της ευρύτερης περιοχής που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Μίλησε για εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και την κατασκευή, διαχείριση και συντήρηση του πάρκου.

«Ούτε σπιθαμή σε ιδιώτες», πρόσθεσε. Και συνέχισε: «Χρήματα υπάρχουν από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι». Χρειάζεται, σημείωσε, συντονισμός και κοινή δράση για το θέμα. Το ζήτημα, όμως, είναι σε ποια κατεύθυνση και σε ποιο πολιτικό πλαίσιο. Χρειάζεται αντίσταση στα αντιλαϊκά σχέδια της όποιας κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Σ. Κουβέλης, είπε προκλητικά πως η θέση του κόμματός του είναι ούτε ένα μέτρο τσιμέντο στο Ελληνικό. Πρόκειται για αντιπολιτευτικό ελιγμό του ΠΑΣΟΚ, αφού είναι γνωστό πως τα σχέδια για τσιμεντοποίηση ξεκίνησαν από την κυβέρνηση Σημίτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ