Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Πανελλαδικός και δημόσιος φορέας πρόληψης

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Πρωτούλη

Την απαίτηση για ένα πραγματικά δημόσιο και πλήρως επανδρωμένο φορέα καταπολέμησης των ναρκωτικών μετέφερε χτες στη Βουλή με Ερώτησή του που συζητήθηκε, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις πολιτικές που ακολουθούνται γιατί στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στον συγκεκριμένο χώρο.

Το... αυτονόητο επιχείρησε να παρουσιάσει ως κυβερνητική πολιτική ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωσταντόπουλος αναφέροντας ότι «όλες οι παροχές υπηρεσιών απεξάρτησης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης χρηστών σε όλη την Ελλάδα είναι δωρεάν και θα συνεχίσουν να είναι δωρεάν». Υποστήριξε επίσης ότι κάθε νομός της χώρας - εκτός από δυο - έχουν ένα κέντρο απεξάρτησης. Παρόλα αυτά παραδέχτηκε ότι τα παρεχόμενα κονδύλια δεν επαρκούν για τη λύση του προβλήματος.

Τη «δημιουργία ενός πανελλαδικού, δημόσιου φορέα πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, ενταγμένου στο υπουργείο Υγείας, πλήρως επανδρωμένου με κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό» τόνισε στη συνέχεια ο Γιάννης Πρωτούλης. Επισήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση με σαφήνεια προκρίνει την ιδιωτικοποίηση του χώρου αφού «στο προτεινόμενο νέο εθνικό σχέδιο δράσης μιλάτε με σαφήνεια για παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των ναρκωτικών. Δηλαδή, τι θα γίνει; Θα αρχίσουμε και τις μπίζνες στην απεξάρτηση; Θα αρχίσουν ορισμένοι επιτήδειοι να πλουτίζουν πάνω στον ανθρώπινο πόνο των χρηστών και των οικογενειών τους;».

Αναφερόμενος συνολικά στο θέμα των ναρκωτικών ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν «είναι ιατρικό και δεν είναι νόσος του εγκεφάλου» τονίζοντας ότι πρωτίστως έχει «κοινωνικές αιτίες». «Είναι τυχαίο ότι τα ναρκωτικά πάνε χέρι-χέρι με την ανεργία; αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα οι περιοχές που αυτή τη στιγμή έχουμε τα κρούσματα, είναι οι περιοχές ...πρωταθλήτριες στην ανεργία. Είναι τυχαίο ότι τα ναρκωτικά πάνε χέρι-χέρι με τη σχολική διαρροή; Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές όπου είχαμε αυτά τα θανατηφόρα κρούσματα - τους θανάτους νέων παιδιών, για να μη τα λέμε κρούσματα - είναι χέρι-χέρι η σχολική διαρροή με αυτήν την κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ