Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Ενότητα και εμπιστοσύνη στην Επανάσταση

Η συμμετοχή στις έφτασε το 96%

ΑΒΑΝΑ.--

Πάνω από οκτώ εκατομμύρια Κουβανοί ψήφισαν την Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη των 614 βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας και των 1.201 εκπροσώπων τους για τα Επαρχιακά Συμβούλια.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Μαρία Τερέσα Ρέους, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, η συμμετοχή έφτασε το 96% των σχεδόν 8,6 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και συγκεκριμένα τόνισε ότι 8.230.832 ψηφοδέλτια ρίχτηκαν στις κάλπες και από αυτά το 91% ήταν υπέρ της ενιαίας ψήφου. Αυτό και μόνο το ποσοστό αποδεικνύει την ενότητα του λαού και την εμπιστοσύνη του προς την Επανάσταση.

Η ίδια υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα αυτό αντικαθρεφτίζει τη δέσμευση και την ενεργή συμμετοχή του λαού στην εκλογή των βουλευτών και των εκπροσώπων του. Υπογράμμισε ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια αποτελούσαν το 95,24% των ψήφων, το 3,73% ήταν λευκά και το 1,04% των ψήφων ήταν άκυρα.

Το αποτέλεσμα αυτό, σύμφωνα με τη Ρέους, αποτελεί επίσης προϊόν σοβαρότητας των πάνω από 192.000 Κουβανών που εργάστηκαν στα 38.000 εκλογικά τμήματα, στα οποία υπήρξε μαζική προσέλευση του λαού παρά τις έντονες βροχοπτώσεις στις δυτικές και κεντρικές περιοχές της χώρας. Καταλήγοντας, η πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής τόνισε ότι η διαδικασία υπήρξε ικανοποιητική και εκπλήρωσε τις ηθικές αρχές του κουβανικού εκλογικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ