Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΑΒΟΣ.-- O κίνδυνος ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και η κρίση που σοβεί από μελλοντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό, εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος, είναι τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χτες και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή.

ΚΙΤΟ.-- Οι αρχές του Ισημερινού ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν έρευνα σε βάρος του κόμματος Partido Sociedad Patriotica (PSP) και του ηγέτη του Λούσιο Γκουτιέρες, για συνωμοσία προκειμένου να δωροδοκήσουν μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης που πρόσκειται στη συμπολίτευση. Το Εκουαδόρ δεν πρόκειται να συνάψει συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου με τις ΗΠΑ (TLC) δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Ισαμπέλ Σαλβαδόρ.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Το αντιπολιτευόμενο «Πορτοκαλί Δημοκρατικό Κίνημα» ανέβαλε τις προγραμματισμένες για σήμερα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη νόθευση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, προκειμένου να δώσει μία ευκαιρία στη μεσολάβηση που ξεκίνησε ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Χτες, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πυρπόλησαν κυβερνητικό κτίριο στο Ναϊρόμπι, αναγκάζοντας δεκάδες εργαζόμενους να «αποδράσουν» απ' τα παράθυρα...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Αντικατοχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτες επίθεση με όλμους στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου και στο προεδρικό μέγαρο, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό τριών αμάχων.

ΜΑΖΑΡ - Ι - ΣΑΡΙΦ.-- Σε θάνατο καταδικάστηκε χτες, στο βόρειο Αφγανιστάν, Αφγανός δημοσιογράφος με την κατηγορία εξύβρισης του Ισλάμ, με εσφαλμένη ερμηνεία στίχων του κορανίου. Σύμφωνα με τον αδερφό του δημοσιογράφου, η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς καν να δοθεί η δυνατότητα δικηγόρου και υπεράσπισης στον κατηγορούμενο.

ΑΝΟΪ.-- Ενας 32χρονος άνδρας απεβίωσε στο νοσοκομείο τροπικών ασθενειών στο Ανόι, από την επαρχία Τουγέν Κουάνγκ, του Βιετνάμ, με τους γιατρούς να καταδεικνύουν ως αιτία θανάτου το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο άνδρας είχε καταναλώσει κρέας από νεκρά πουλερικά...

ΔΥΤΙΚΗ ΒΕΓΓΑΛΗ.-- Με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνεται ο ιός της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία, καθώς συνολικά εννιά επαρχίες έχουν ήδη μολυνθεί. Οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η επιδημία σημαίνει θανάτωση ακόμα περισσοτέρων πτηνών, αντί των 2 εκατομμυρίων, που εκτιμήθηκε αρχικά και όταν ο ιός βρισκόταν σε επτά επαρχίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ