Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να λάμψει η αλήθεια

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή στη Βουλή σε σχετική συζήτηση

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή διακήρυξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να λάμψει η αλήθεια, θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και μέσα στη Βουλή, ακόμα και με Εξεταστική Επιτροπή και να έρθουν όσοι πρέπει να έρθουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για να απαντήσουν».

Την κατηγορηματική αυτή θέση του Κόμματος για τη διερεύνηση από τη Βουλή της υπόθεσης Ζαχόπουλου και όσων θεμάτων προέκυψαν από αυτήν ανέπτυξε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Κανταρτζής σε σχετική αναφορά που έγινε στο θέμα.

O Aχ. Κανταρτζής απάντησε με αυτόν τον τρόπο και σε παρατήρηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος είπε ότι το ΚΚΕ αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ ενώ, παραποιώντας τη στάση του Κόμματος, άφησε αιχμές για τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με την κλήση διάφορων προσώπων στις Επιτροπές της Βουλής σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Χτες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια Επίκαιρων Ερωτήσεων, η κυβέρνηση κάλυψε τον επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ Σ. Κλαδά. Ο Π. Παυλόπουλος είπε ότι «ο Σ. Κλαδάς είναι στη θέση του και κάνει τη δουλειά του και από εκεί και πέρα αυτό τα λέει όλα», ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας είπε ότι ο Σ. Κλαδάς έχει καταθέσει μήνυση, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων έλαβαν χτες πρόσκληση για νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία όπως είναι γνωστό έχει καλέσει με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου όλους τους υπουργούς Πολιτισμού από το 1996 μέχρι σήμερα. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης είχε ζητήσει, η κλήση των υπουργών να γίνει με αντίστροφη χρονική σειρά (Λιάπης, Βουλγαράκης, Πετραλιά, Τατούλης) και στη συνέχεια οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, θέση που αποδέχτηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η πρόεδρος της επιτροπής Μ. Κόλλια - Τσαρούχα καλεί την ερχόμενη Τρίτη για ακρόαση την Ε. Παπαζώη (!) που ήταν υπουργός Πολιτισμού το 1996. Θα ακολουθήσουν στην ίδια συνεδρίαση οι Θ. Πάγκαλος, Ε. Βενιζέλος και Φ. Πετραλιά. Θα ακολουθήσουν τη μεθεπόμενη Τρίτη οι Π. Τατούλης και Γ. Βουλγαράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ