Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ τις συνεταιριστικές οργανώσεις και εταιρείες

Η αντισυνεταιριστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο χαμένους, που είναι τα λαϊκά στρώματα. Εχει και κερδισμένους, που είναι το ιδιωτικό κεφάλαιο.

  • Η πολιτική του κλεισίματος και του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει ολέθριες συνέπειες στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους καταναλωτές και στη συνολικότερη οικονομία των περιοχών όπου βρίσκονται οι συνεταιριστικές βιομηχανίες (Θράκη, Ηπειρος, κ.α.). Εγιναν και θα γίνουν μαζικές απολύσεις και αφαιρούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μειώθηκαν και θα μειωθούν πιο πολύ οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και θα αυξηθούν οι τιμές στους καταναλωτές.
  • Η αντισυνεταιριστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο χαμένους, που είναι τα λαϊκά στρώματα. Εχει και κερδισμένους, που είναι το ιδιωτικό κεφάλαιο, οι εμποροβιομήχανοι και οι πολυεθνικές τροφίμων, οι οποίες με το κλείσιμο και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών αποκτούν κυρίαρχη θέση στη μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων, που τους δίνει τη δυνατότητα να αγοράζουν κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα και να τα μεταπωλούν αυτούσια ή μεταποιημένα σε πολλαπλάσιες τιμές στους καταναλωτές.

ΣΕΛ.  8  -  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ