Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΔΟΧΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
«Μυστικοί δείπνοι» και δηλώσεις προτιμήσεων

Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για την εκλογή νέου αρχιεπισκόπου. Με μυστικούς δείπνους, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις, ιεράρχες δηλώνουν την προτίμησή τους προς κάποιον από τους υποψηφίους ή ακόμα και συμμετέχουν σε εκλογικά «μαγειρέματα» ενόψει της 7ης Φλεβάρη, μέρα που θα εκλεγεί ο νέος αρχιεπίσκοπος.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, που μίλησε στη ΝΕΤ για την υποψηφιότητά του, οι άλλοι διεκδικητές που φέρονται ως υποψήφιοι είναι οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Θηβών Ιερώνυμος, Θεσσαλονίκης Ανθιμος και Σύρου Δωρόθεος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τελικά οι υποψήφιοι να είναι τέσσερις.

Πάντως, το εκλογικό παιχνίδι για το «θρόνο» έχει ήδη αρχίσει να «χοντραίνει». Είναι χαρακτηριστικό ότι με επιστολή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κάνει λόγο για «εκβιασμούς και πιέσεις» από υποστηρικτές του μητροπολίτη Σπάρτης και δηλώνει ότι δε θα τον υποστηρίξει γι' αυτόν το λόγο. Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης σημειώνει ότι δεν έχει λάβει στα χέρια του τέτοια επιστολή από τον Μεσσηνίας.

Θυμίζουμε ότι υπέρ του Σπάρτης έχει τοποθετηθεί ο μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος (σ.σ. στην κηδεία του μητροπολίτη Λευκάδος Νικηφόρου) και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, εξερχόμενος από το γεύμα που παρέθεσε η Εκκλησία της Ελλάδος μετά την κηδεία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται ούτε επιθυμεί να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Εκκλησίας. Τέλος, χτες παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή στην Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας ο K. Πυλαρινός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ