Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάρτυρας διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Εύης Τσέκου

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση Ζαχόπουλου, αν αληθεύουν όσα κατέθεσε χθες στον δεύτερο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Γιάννης Μακρυγιάννης. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, μετά από την εκεί παραμονή του για πάνω από τέσσερις ώρες, είπε στους δημοσιογράφους ότι στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ούτε είδαν, ούτε πήραν οποιαδήποτε dvd από την Εύη Τσέκου. Η τριανταπεντάχρονη είχε επισκεφτεί την εφημερίδα, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Χρήστο Νικολιτσόπουλο, προκειμένου να κάνει καταγγελίες για στημένο διαγωνισμό στο υπουργείο Πολιτισμού και άλλα θέματα. Την ύπαρξη dvd με προσωπικές στιγμές οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας την κατάλαβαν από το ότι τους είπε ότι είχε σχέση με τον Ζαχόπουλο. Υπενθυμίζουμε ότι η Τσέκου υποστηρίζει πως στην εφημερίδα είχε συναντηθεί μόνο με τον Θέμο Αναστασιάδη.

Επίσης ο Μακρυγιάννης, που λέει ότι ήταν παρών στη συνάντηση Αναστασιάδη - Τσέκου, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του πρώτου, ότι, όπως άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Τσέκου, το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμερο για την ύπαρξη υλικού.

Στο μεταξύ, ο ανακριτής επιθυμεί να ζητήσει από τις δύο πλευρές (την Τσέκου και τον Ζαχόπουλο) να μην τους δώσει την άλλη βδομάδα τη δικογραφία, προκειμένου αυτή να κρατηθεί μυστική έως ότου ολοκληρωθεί. Από τη δικογραφία λείπει τόσο η κατάθεση του ίδιου του Χρήστου Ζαχόπουλου, αλλά και τα τελικά αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών του πρώην γγ του ΥΠΠΟ και της Τσέκου. Επίσης, ο ανακριτής δεν έχει ακόμα στα χέρια του την έκθεση από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών που έχει ζητήσει να αρθεί το απόρρητο.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Μαρία Γκανέ, που ερευνά τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με την πρόταση προς αυτόν του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΕΕ) Σπύρου Κλαδά, μέσω του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, να μην κάνει αναφορά γι' αυτόν στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, ούτε από την εκπομπή του, ούτε από την εφημερίδα και αυτός θα φροντίσει να «πέσει στα μαλακά» ο έλεγχος που διενεργεί η ΥΕΕ σε λογαριασμούς του Θέμου Αναστασιάδη, αναμένεται την άλλη βδομάδα να έχει ολοκληρώσει την ερευνά της. Δεν αποκλείεται όμως τις προσεχείς μέρες κάποιοι που έχουν ήδη καταθέσει στην εισαγγελέα σαν μάρτυρες να κληθούν να καταθέσουν εκ νέου σαν ύποπτοι. Ο Τριανταφυλλόπουλος στην προχθεσινή εκπομπή του, αναφερόμενος στο θέμα Κουκοδήμου και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ του Αναστασιάδη, είπε ότι ο βουλευτής είχε πρώτη επαφή με τον αρχισυντάκτη της εκπομπής του Σωκράτη Γκιόλια τον Νοέμβρη, με στόχο να διερευνήσει αν υπήρχε θέμα με τον Κλαδά. Υποστήριξε ότι γι' αυτήν την επαφή δεν ενημερώθηκε από τον συνεργάτη του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ηχογραφήσει την τηλεφωνική συνομιλία. Τέλος, είπε ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται και δεύτερος βουλευτής της ΝΔ.

Για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ του Αναστασιάδη, ο Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε προς την τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι δε νομίζει πως έχουν σχέση με το dvd της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Ανέφερε δε ότι αυτό έχει καταθέσει και στον ανακριτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ