Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολισμός με τη φοροδιαφυγή

Το θέμα «καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα, που αξιοποιείται από τους εκάστοτε κυβερνώντες, για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ακολουθώντας την παράδοση, η κυβέρνηση προανήγγειλε την πρόθεσή της να εφαρμόσει για την «αποτελεσματικότερη» αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διακίνησης του μαύρου χρήματος, «τα ηλεκτρονικά τιμολόγια» στις συναλλαγές των επιχειρήσεων!

Με το μέτρο αυτό, οι κυβερνώντες φιλοδοξούν να κατατροπώσουν τους φοροφυγάδες, καθώς οι συναλλαγές των επιχειρήσεων δε θα γίνονται με έντυπα, αλλά με ηλεκτρονικά τιμολόγια και οι πληροφορίες (ύψος συναλλαγής, συναλλασσόμενοι κ.λπ.) θα αποθηκεύονται με ασφάλεια σε ένα ηλεκτρονικό δίκτυο, γεγονός που επιτρέπει στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία.

Στην ουσία, οι κυβερνώντες μάς δουλεύουν. Αν κάτι φταίει για τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή και άλλες μορφές καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος - που αποτελούν το αγαπημένο «σπορ» των μεγαλοεπιχειρηματιών - αυτό, στην ουσία, είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για ρήξεις με το μεγάλο κεφάλαιο και όχι η έλλειψη νόμων. Αν υπήρχε η πολιτική βούληση, τότε οι κυβερνώντες θα είχαν εκμηδενίσει τη φοροδιαφυγή και άλλες μορφές διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, όπως το έκαναν με τους μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε δεκάρα από την εφορία. Αλλά δεν υπάρχει, ακριβώς γιατί οι φοροφυγάδες είναι επιχειρηματίες και η πολιτική που εφαρμόζεται σ' όλους τους τομείς αυτούς εξυπηρετεί.

Ετσι, για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ