Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Εισήγηση για απεργίες

Με πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις στα τέλη του Γενάρη και τις αρχές του Φλεβάρη προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις οι καθηγητές, ύστερα από την εισήγηση που διαμόρφωσε χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, η « Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών» έκανε οξεία κριτική στην πλειοψηφία στο ΔΣ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Συνεργασία», «Παρέμβαση») για την τακτική κωλυσιεργίας, για συναίνεση και υποταγή που, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ, «μετέτρεψε το συνδικαλιστικό κίνημα σε παθητικό θεατή στην κρίσιμη φάση που κορυφωνόταν η επίθεση ενάντια στο μαθητικό κίνημα». Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ κατήγγειλε επίσης ότι οι παραπάνω παρατάξεις υπέταξαν την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.

Η εισήγηση που τελικά ψηφίστηκε από τις δυνάμεις ΔΑΚΕ, «Συνεργασία» και «Παρέμβαση» και έχει ως πλαίσιο τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου «Οργανωτική 1», προτείνει ως πρόγραμμα δράσης δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 27 και 28 του Γενάρη και 3 και 4 του Φλεβάρη. Η εισήγηση θα συζητηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα γίνουν μέχρι τις 10 του Γενάρη, ενώ η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει στις 15 του Γενάρη.

Την παραπάνω εισήγηση δεν ψήφισε η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών», αν και το πρόγραμμα δράσης είναι η δική της πρόταση, γιατί διαφωνεί με το διεκδικητικό πλαίσιο και τον όλο προσανατολισμό της εισήγησης και κυρίως με την ιεράρχηση των στόχων, όπως αυτή γίνεται σε αφίσα που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (από την αφίσα απουσιάζουν βασικά αιτήματα).

Η ΔΕΕ, θα καλέσει μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς να αλλάξουν τον προσανατολισμό της πλειοψηφίας και να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική στα αιτήματα και στους αγώνες, δημιουργώντας αγωνιστικό μέτωπο με το μαθητικό και το λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ