Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΙΟΣ
Το ποτάμι της οργής δε γυρίζει πίσω

Σε εφαρμογή της αντιδημοκρατικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησαν εισαγγελείς, αστυνομία και διευθυντές στη Χίο. Συγκεκριμένα, στο 2ο ΕΛ Χίου, παρά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση της κατάληψης, με συντριπτική πλειοψηφία, οι μαθητές δέχονται έντονες πιέσεις τόσο από το Λυκειάρχη κ. Αξιωτάκη, όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι σε ρόλο «αγανακτισμένων γονέων» προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά, προκειμένου να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Λυκειάρχη με την παρουσία της εισαγγελέα κ. Συμπεθέρου και αστυνομικών οργάνων! Οι καθηγητές του 2ου ΕΛ αποχώρησαν, αρνούμενοι να κάνουν μάθημα με την παρουσία εισαγγελέα και κατήγγειλαν την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι μαθητές από τη μεριά τους, «υποδεχόμενοι» την εισαγγελέα κατήγγειλαν τη βία και το φασισμό στα σχολεία και στη συνέχεια με ομόφωνη απόφασή τους απείχαν από τα μαθήματα. Αμέσως μετά, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του νησιού και απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Βερίτη. Η εισαγγελέας «επισκέφτηκε» στη συνέχεια το ΤΕΕ Βροντάδου, προκειμένου να συνεχίσει το «παιδαγωγικό» της... έργο.

Να σημειωθεί ότι η ΕΛΜΕ του νομού, με ευθύνη της ΠΑΣΚ και της Α.Π. δεν έχει συγκροτηθεί σε Σώμα και κατά συνέπεια δεν έχει καν ασχοληθεί με το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Παιδείας.

«Η κυβέρνηση βλέποντας ότι αποτυγχάνει στην πράξη η εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, χρησιμοποιεί τους εισαγγελείς και τα μέσα καταστολής, προκειμένου να σπάσει το αγωνιστικό κλίμα των μαθητικών κινητοποιήσεων, που αγκαλιάζει μέρα με τη μέρα, όλη την Ελλάδα». Την καταδίκη της, στην εφαρμογή της αντιδραστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση στα δύο σχολεία της Χίου, εκφράζει η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.

Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί συνδικάτα, δασκάλους και άλλους φορείς, να πάρουν θέση καταδικάζοντας τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που επιδιώκεται να επιβληθεί στα σχολεία.

«Το ΚΚΕ βρίσκεται αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα των μαθητών που στηρίζεται στην ενότητα και αποφασιστικότητά τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση», καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί τη μαθητική νεολαία να συνεχίσει τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι, παραμερίζοντας όσους στέκονται εμπόδιο στο δίκιο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ