Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η φωνή της κυβέρνησης στα ΤΕΙ

Σταθερά σε κυβερνητική γραμμή η ΠΑΣΠ έκανε την εμφάνισή της στα ΤΕΙ, να μιλήσει για το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα... Με μια κατάπτυστη αφίσα «καταγγέλλει τη μικροπολιτική εκμετάλλευση και προσπάθεια καθοδήγησης του μαθητικού - φοιτητικού κινήματος από ΚΚΕ - ΚΝΕ» και μιλάει για «προστασία και ενδυνάμωση του ακαδημαϊκού ασύλου στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και θεσμοθέτηση νέων οργάνων των μαθητών».

Η κυβερνητική παράταξη προφανώς δεν ενοχλείται από την αυταρχική και αντιδημοκρατική εισβολή των εισαγγελέων στα σχολεία και την αντιδραστική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά της να καταστείλει κάθε εστία αγώνα και αντίστασης και το πρόβλημά της είναι ακριβώς όσοι αγωνίζονται και μπαίνουν μπροστά στη μάχη για το δυνάμωμα του νεολαιίστικου κινήματος.

Αποτελεί ερώτημα όμως, από ποιον εννοεί η ΠΑΣΠ ότι κινδυνεύει το ακαδημαϊκό άσυλο; Μήπως, προτείνει να μπει η αστυνομία και εισαγγελείς μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και να συλλάβει τους ΚΝίτες;

Οσο για τα «ενιαία όργανα εκπροσώπησης των μαθητών», γνωρίζουμε τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να κατοχυρώσουν τα «διορισμένα» όργανα τύπου ΕΣΥΝ. Καταλαβαίνουμε ότι οραματίζονται ενιαία όργανα «Αρσενόπαιδων», που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να χειραγωγούν το κίνημα, όμως οι μαθητές δεν έχουν ανάγκη την κυβερνητική, ΠΑΣΠίτικη προστασία. Εχουν ήδη αναδείξει τα δικά τους ζωντανά, μαχητικά όργανα και συντονίζουν μ' αυτά το μεγαλειώδη αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ