Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ
Υποσχέσεις ... για στήριξη από το υπουργείο Παιδείας

«Δεσμεύσεις» για ικανοποίηση των αιτημάτων των προέδρων των ΤΕΙ έλαβαν από το υπουργείο Παιδείας οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, κατά τη χτεσινή έκτακτη σύνοδό τους στο Ζάππειο.

Τη Σύνοδο, όπως φαίνεται, απασχόλησε ιδιαίτερα η προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη διάρκεια σπουδών σε σχολές των ΤΕΙ και οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας Δημ. Νίνο, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι συμφωνεί με τις θέσεις των ΤΕΙ και ότι σε περίπτωση απόφασης του ΣτΕ που θα είναι αρνητική για τα ΤΕΙ, θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση. Φέρεται, μάλιστα, να έκανε λόγο για Τεχνολογικά Ανώτατα Ιδρύματα. Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε, επίσης, στους προέδρους των ΤΕΙ ότι στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «δεν αποκλείεται» να υπάρξει ρύθμιση για τα μεταπτυχιακά σε ΤΕΙ και για συνεργασία των ΤΕΙ με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οπως φάνηκε, το υπουργείο Παιδείας περιορίστηκε να εξαγγείλει ρυθμίσεις, ενώ δε διευκρίνισε προς τους προέδρους των ΤΕΙ σε ποια κατεύθυνση θα γίνουν οι όποιες ρυθμίσεις και αυτό φαίνεται ότι τουλάχιστον προβλημάτισε πολλούς από τους παρευρισκόμενους στη Σύνοδο. Τη σύνοδο απασχόλησε και το θέμα της πρόσβασης των αποφοίτων των ΤΕΕ στα ΤΕΙ και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΤΕΙ εκτιμούν ότι θα είναι μικρός ο αριθμός εκείνων που τελικά θα μπαίνουν.

Με αίτημα «δημόσια δωρεάν ενιαία ανώτατη παιδεία» και συνολική αναβάθμιση των σπουδών, σπουδαστές που εκπροσωπούσαν το συντονιστικό 9 σπουδαστικών συλλόγων της χώρας επιχείρησαν να κάνουν παράσταση στη Σύνοδο των ΤΕΙ, ώστε να ακουστεί η άποψη των σπουδαστών, η οποία, όπως φαίνεται, απουσίασε από τη Σύνοδο των προέδρων, αλλά, όπως κατήγγειλαν, δεν τους δέχτηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ