Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Να μην εκτελεστεί η άδικη απόφαση»

Την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών ΔΕΠ για απόλυση του Κ. Μπουντόλου καταγγέλλει με ανακοίνωση ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΤΕΦΑΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του ΤΕΦΑΑ Αθήνας, για την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ να επιβάλει ποινή οριστικής απόλυσης στον καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Κ. Μπουντόλο επειδή προσπάθησε με την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του τμήματος να προασπίσει τη νομιμότητα των εξετάσεων και κατήγγειλε κύκλωμα παρανομιών κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 1994-'95. Ο Σύλλογος ζητά την ενεργοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και με υπόμνημα που απέστειλε στον πρύτανη και τον υπουργό Παιδείας. Ζητά επίσης από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και να επιδιώξει να μην εκτελεστεί η άδικη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος, «εντελώς αιφνιδιαστικά και λίγες μόνο μέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων πληροφορηθήκαμε ότι με την απόφαση 32/1999 του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ επιβάλλεται ποινή οριστικής απόλυσης από την Υπηρεσία στο μέλος του συλλόγου μας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ καθηγητή κ. Κων/νο Μπουντόλο, με βάση τις κατηγορίες ότι δήθεν προσπάθησε να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή εξετάσεων (το Μάρτη του 1995) και ότι εξύβρισε και βιαιοπράγησε κατά μέλους ΔΕΠ».

Ο Σύλλογος ΔΕΠ τονίζει ότι «ο καθηγητής κ. Κ. Μπουντόλος, παρά τις διώξεις τις οποίες υπέστη επί μια ολόκληρη δεκαετία, υπεράσπισε με συνέπεια και αυταπάρνηση την ακαδημαϊκή τάξη, τη νομιμότητα και τα συμφέροντα του ΤΕΦΑΑ και της Ανώτατης Παιδείας γενικότερα. Η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ήταν απολύτως κατασκευασμένη. Αυτό προκύπτει από γραπτή δήλωση του υποτιθέμενου θύματος, στην οποία αναφέρει ότι προκάλεσε αυτή την κατάσταση σε βάρος του κ. Κ. Μπουντόλου αδίκως και από έλλειψη ενημέρωσης».

«Η οριστική απόλυση του Κ. Μπουντόλου αποτελεί νίκη εκείνων των κύκλων του υπουργείου Παιδείας που αποδύθηκαν σε αγώνα εξόντωσής του μόνο και μόνο επειδή πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια της πλειοψηφίας των μελών ΔΕΠ να εκκαθαριστεί η απαράδεκτη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο ΤΕΦΑΑ. Η νίκη αυτή αποτελεί ήττα της ακαδημαϊκής τάξης, της αυτοτέλειας και της ανεξαρτησίας της Ανώτατης Παιδείας», τονίζει ο Σύλλογος ΔΕΠ, επισημαίνοντας ότι «η επίκληση και συνεκτίμηση της από 26/4/1994 απαράδεκτης πειθαρχικής δίωξης του Κ. Μπουντόλου, από τους δυο εκπροσώπους των ΑΕΙ που μετείχαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποτελεί αναδρομική δικαίωση της παρέμβασης του υπουργείου, που είχε προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία της Συγκλήτου (συνεδρίαση 9/6/1994) και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δεοντολογίας].


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ