Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δράση για την αντισεισμική θωράκιση

Η διοργάνωση ημερίδας στις 27 Φλεβάρη ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου

Η ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση της αντισεισμικής θωράκισης στα χέρια τους, αναλαμβάνοντας δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που, ανάμεσα σε άλλα, εμπορευματοποιεί τη γη και εξαφανίζει τους ελεύθερους χώρους, επισημάνθηκε, χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή οι Κομματικές Οργανώσεις του νομού απευθύνουν πρόσκληση για «δράση τώρα», με αφετηρία την Τετάρτη, 27 Φλεβάρη, στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, όπου θα γίνει ημερίδα με θέμα «Εργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Πόλεις με υποδομές για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων» και θα καταδειχτούν οι ευθύνες για την ανυπαρξία υποδομών.

Ευθύνες, που ξεκινούν από τη «ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το νομάρχη και τους δημάρχους του δικομματισμού», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Διονύσιος Αρβανιτάκης, γραμματέας της ΝΕ. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Αχαΐα, που είναι μια σεισμογενής περιοχή, ο Δ. Αρβανιτάκης υπογράμμισε ότι στην περιοχή «εκδηλώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η τραγική αντίφαση από τη μια η βεβαιότητα του σεισμού που θα συμβεί και από την άλλη η πολιτική της "ελεύθερης αγοράς" με την οποία αντιμετωπίζεται η αντισεισμική θωράκιση της χώρας και οι τεράστιοι κίνδυνοι που αυτή εγκυμονεί». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η αντισεισμική προστασία και θωράκιση έχουν σημαντικές κοινωνικοοικονομικές πτυχές, συνυφασμένες με τις καπιταλιστικές διαδικασίες παραγωγής του κτισμένου περιβάλλοντος, των κτιρίων, των έργων υποδομής.

«Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι από τη στιγμή που η αντισεισμική θωράκιση αντιμετωπίζεται με τη λογική του κέρδους, καθώς η αντισεισμική προστασία δεν έχει άμεση οικονομική ανταπόδοση», τόνισε ο Αντρέας Αντωνόπουλος, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι για το ΚΚΕ «η προστασία της ζωής απαιτεί πόλεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, με κεντρικό σχεδιασμό και ανάπτυξη της λαϊκής κατοικίας».

Απαιτεί δηλαδή μια άλλη αντίληψη για τη διαχείριση της γης, τη ρύθμιση του χώρου, την ανάπτυξη της κοινωνικής κατοικίας και την κατασκευή. Το ΚΚΕ - όπως τόνισαν και οι δύο ομιλητές - έχει προτείνει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με μέτρα άμεσης απόδοσης, που ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει τον έλεγχο στους χώρους δουλειάς, μαζικής συνάθροισης, στα σχολεία, τη μελέτη σεισμικής επικινδυνότητας διαφόρων περιοχών, την προστασία και ανάπτυξη των ελεύθερων χώρων κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτεραιότητα η αντισεισμική προστασία και θωράκιση του λαού (2018-11-06 00:00:00.0)
«Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης τώρα» (2011-10-14 00:00:00.0)
Μετά τα «πράσινα» έρχονται τα «αντισεισμικά» χαράτσια (2011-04-03 00:00:00.0)
Ζητούμενο η αντισεισμική θωράκιση (2008-02-17 00:00:00.0)
Αναγκαία η αντισεισμική θωράκιση της χώρας (2002-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ