Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Η απαράδεκτη δήλωση του Φρ. Βουρτς

Δημοσιεύουμε τη δήλωση του Φράνσις Βουρτς, προέδρου της ευρωομάδας της GUE/NGL, στελέχους της υποτιθέμενης «Ευρωπαϊκής Αριστεράς», που έγινε στις 19/2 στο Στρασβούργο και έρχεται να προστεθεί στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις προς την Κούβα.

«Καλωσορίζουμε την υπεύθυνη απόφαση που πήρε ο Κουβανός ηγέτης να δημιουργήσει τις συνθήκες για αλλαγές στο υψηλότερο επίπεδο του κράτους. Αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν προφανώς μόνο το λαό. Δεν ήταν ο Ραούλ Κάστρο ο οποίος μίλησε για "δομικές αλλαγές και αντίληψης"; Δεν υπάρχει μια ευρεία συζήτηση στο επίπεδο όλης της κοινωνίας που περιλαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο προτάσεις και κριτικές παρατηρήσεις από τους Κουβανούς πολίτες; Δεν έχουν πρόσφατα απελευθερωθεί πολιτικοί κρατούμενοι - που ελπίζουμε ότι θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι;

Σε αυτό το πλαίσιο, καλώ εκ μέρους της ομάδας μου GUE/NGL την Ευρωπαϊκή Ενωση να άρουν τις κυρώσεις οι οποίες συνεχίζουν εις βάρος αυτής της χώρας, η οποία χτυπιέται βάναυσα από τον αμερικάνικο αποκλεισμό, και να τροποποιήσει την "κοινή θέση" του Συμβουλίου που ανήκει σε άλλες εποχές και να ανοίξει ένα διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την Κούβα, που να περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα ενδιαφέροντος για τις δυο πλευρές.

Υπάρχει η ευκαιρία για να βάλουμε τις σχέσεις μας σε κανονική βάση. Ας την αρπάξουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ