Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα

Από την ογκώδη συγκέντρωση γιορτασμού των 80χρονων του Φιντέλ, το 2006
Από την ογκώδη συγκέντρωση γιορτασμού των 80χρονων του Φιντέλ, το 2006
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με τη νέα ωμή επέμβαση των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, επισημαίνει τα εξής:

«Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ότι δεν επιθυμεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου του Κρατικού Συμβουλίου, εντείνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα, με στόχο την ανατροπή του σοσιαλισμού και των κατακτήσεων του λαού της Κούβας. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή η νέα ιμπεριαλιστική επίθεση θα πέσει στο κενό.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και οπορτουνιστικών παραγόντων της ΕΕ και των συμμάχων τους, ενάντια στην Κούβα, να καταδικαστούν μαζικά - μαχητικά από τους λαούς.

Είμαστε αντίθετοι με τις δηλώσεις του προέδρου της GUE/NGL, Φράνσις Βουρτς, οι οποίες δεν εκφράζουν το σύνολο της ομάδας και δε συζητήθηκαν άλλωστε σε κανένα όργανο γιατί:

  • Δε γίνεται καμιά αναφορά στην προσφορά του Φιντέλ και της Κούβας στο παγκόσμιο εργατικό κομμουνιστικό κίνημα και στο σοσιαλισμό, το αντίθετο μάλιστα.
  • Υπονοεί πως έπαιξε αρνητικό ρόλο και με την αποχώρησή του δημιουργούνται προϋποθέσεις για εξομάλυνση των σχέσεων με τους ιμπεριαλιστές.
  • Δεν κάνει καμία αναφορά στις επιτυχίες της Κούβας και στη διατήρηση του σοσιαλισμού.
  • Επαναφέρει, τέλος, την απελευθέρωση των "κρατουμένων" οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε, ήταν έμμισθοι πράκτορες της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Η ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα στρέφεται γενικότερα ενάντια σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, για τα δίκαιά τους, γι' αυτό η θέση κάθε πολιτικής δύναμης και μαζικής οργάνωσης των εργαζομένων αποτελεί κριτήριο.

Απαιτούμε την άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, την κατάργηση της απαράδεκτης "κοινής θέσης της ΕΕ" για την Κούβα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη σοσιαλιστική επανάσταση και στηρίζουμε την πάλη του κουβανικού λαού για την υπεράσπιση της λαϊκής εξουσίας, της κυριαρχίας, της αξιοπρέπειας και των κατακτήσεών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ