Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ
«Πρότυπο το Κοσσυφοπέδιο»...

ΡΑΜΑΛΑ.--

Την τουλάχιστον περίεργη άποψη ότι «τη μονομερή ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να μιμηθούν οι Παλαιστίνιοι εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ», εξέφρασε χτες ο γενικός γραμματέας της ΕΕ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο που πρόσθεσε μάλιστα πως σε μια τέτοια περίπτωση η «διεθνής κοινότητα θα αναλάμβανε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής...»

Και συνέχισε στη λογική, που μάλλον οδηγεί στο «σκάβω μόνος μου το λάκκο μου», λέγοντας: «Ο λαός μας έχει το δικαίωμα να κηρύξει την ανεξαρτησία του, όπως και ο λαός του Κοσσόβου. Τελούμε υπό κατοχή πολύ πριν προκύψει το ζήτημα του Κοσσόβου. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας όπως έκανε το Κόσσοβο, και η διεθνής κοινότητα στη συνέχεια οφείλει να αναλάβει τον τερματισμό της κατοχής των εδαφών». Σε επόμενο σημείο εξέφρασε απαισιοδοξία για τις τωρινές ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, λέγοντας ότι δεν οδηγούν πουθενά, αφού στόχος του Ισραήλ είναι να κερδίσει χρόνο «ώστε να καταλάβει περισσότερα εδάφη και να επιβάλει τετελεσμένα επί του πεδίου, τα οποία θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους με προσωρινά σύνορα, δηλαδή ενός κατακερματισμένου κράτους στη Δυτική Οχθη».

Στο Ισραήλ, πάντως, η εφημερίδα Τζερούσαλεμ Ποστ επανέφερε στο προσκήνιο τις πληροφορίες πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προωθούν την ανάπτυξη δυνάμεων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης τάχα για να προετοιμαστεί «καλύτερα» η αποχώρηση των εκεί ισραηλινών δυνάμεων. Βασικός κομιστής του σχεδίου φέρεται ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος ε.α. στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς, που όπως γράφεται βολιδοσκοπεί χώρες της ΕΕ, για να δει εάν και ποιες προτίθενται να συμμετάσχουν σε μία τέτοια αποστολή. Ενδιαφέρον είναι πως αυτές τις πληροφορίες επιβεβαίωσε τρόπον τινά αργότερα ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Ρίτσαρντ Τζόουνς, ο οποίος δεν τις διέψευσε απλώς πρόσθεσε πως μια τέτοια εξέλιξη θα χρειαστεί «αρκετά χρόνια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ