Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνασπισμό θέλει ο Μουσάραφ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του από το προεδρικό αξίωμα ο Περβέζ Μουσάραφ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Δευτέρας, στο Πακιστάν που έφεραν πρώτο το Κόμμα του Λαού του Πακιστάν, της δολοφονηθείσης, Μπεναζίρ Μπούτο και τους δικούς του υποστηρικτές στην τρίτη θέση, αποκλείοντας τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Οπως είπε ο Πρόεδρος του Πακιστάν, ο ίδιος τάσσεται υπέρ ενός «αρμονικού συνασπισμού για μία διακυβέρνηση με ανάπτυξη και πρόοδο σε ειρηνικό κλίμα στο Πακιστάν», σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε μετά και τις συνομιλίες που είχε ο Π. Μουσάραφ, χτες, με Αμερικανούς γερουσιαστές - παρατηρητές για τις βουλευτικές εκλογές της Δευτέρας.

Σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα, ο Πακιστανός Πρόεδρος υπεραμύνθηκε του αξιώματός του και δήλωσε ότι «δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ισχυριζόμενος ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με τρόπο ώστε να υπάρξει μια σταθερή και δημοκρατική κυβέρνηση στο Πακιστάν», αποφεύγοντας να εκφράσει εκτίμηση για το ποιος θα είναι τελικά ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αυτό εναπόκειται στα κόμματα να το αποφασίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ