Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΩΦΩΝ - ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

Χτες γονείς και μαθητές απέκλεισαν την Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ αύριο Τετάρτη, στις 10 πμ, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Αποκλεισμό της Λεωφόρου Βουλιαγμένης πραγματοποίησαν χτες οι γονείς και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων Κωφών - Βαρήκοων Αργυρούπολης, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό και την αδιαφορία των αρμοδίων που δε μεριμνούν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο. Μάλιστα, για αύριο Τετάρτη, στις 10 το πρωί, γονείς και μαθητές, προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η αιτία που δε μεταφέρονται οι μαθητές στο σχολείο ώστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, είναι ότι η Νομαρχία Αθηνών δε διενεργεί διαγωνισμό μίσθωσης μεταφορικού μέσου. Η μεταφορά των παιδιών με πούλμαν ή ταξί είναι απαραίτητη, γιατί προσέρχονται στα σχολεία αυτά από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπως για παράδειγμα από τη Σαλαμίνα, Βάρκιζα, Πεύκη, Μενίδι.

«Στα πολλαπλά διαβήματα των Συλλόγων μας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθήνας μάς παραπέμπουν σε αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και αντίστροφα. Τελικά, κανείς "αρμόδιος" δεν αναλαμβάνει τη λύση του προβλήματος, καθώς και την ευθύνη της μη λειτουργίας των Σχολείων», επισημαίνουν τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Αίτημα των γονιών είναι να γίνει διαχωρισμός των δύο σχολείων (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό και Γυμνάσιο - Λύκειο) και τα παιδιά να μεταφέρονται στα σχολεία τους με διαφορετικά πούλμαν. Το ποσό που χρειάζεται για την αυτόνομη μεταφορά των μαθητών κάθε σχολείου είναι περίπου 50 εκατομμύρια, ποσό όμως που δεν μπορεί να διατεθεί από τους αρμόδιους. Σημειωτέον, ότι μέχρι πέρσι η μεταφορά των παιδιών γινόταν με ένα πούλμαν, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να «χάνουν» την πρώτη και την τελευταία διδακτική ώρα για να μεταφερθούν όλα μαζί στα σπίτια τους.

«Κοινωνική ευαισθησία στο μηδέν. Μόνο μεγαλοστομίες από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τελικά, η κώφωση είναι χαρακτηριστικό των παιδιών μας ή μήπως είναι χαρακτηριστικό των "αρμοδίων" υπηρεσιών;», τονίζουν οι γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ