Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Στη μάχη της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις

Εφτά Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πρωτοστατούν στην κλιμάκωση της απεργιακής πάλης

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα, παραμερίζοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης
Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα, παραμερίζοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης
Στην πρώτη γραμμή, για να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και στα αντιασφαλιστικά της σχέδια με νέα απεργιακή κινητοποίηση έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις. Καθώς πλησιάζει η μέρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παίρνουν αποφάσεις για την προκήρυξη νέας απεργίας.

Χτες, απόφαση για απεργία πήρε η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και την περασμένη Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Συνολικά, 13 Εργατικά Κέντρα και 7 Ομοσπονδίες έχουν αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση. Μέχρι τώρα, αποφάσεις για απεργία πήραν οι: Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία (ΟΣΝΙΕ).

Μαζί τους συμπαρατάσσονται τα Εργατικά Κέντρα Ιθάκης - Κεφαλονιάς, Κω, Φωκίδας, Αγρινίου και Λευκάδας, Νάουσας, Λάρισας, Αρτας, Ηγουμενίτσας, Σάμου, Ζακύνθου και Μυτιλήνης. Επίσης, η Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ) κάλεσε τα σωματεία - μέλη της να πάρουν απόφαση για νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν όρισε συγκεκριμένη μέρα για την απεργία και αποφάσισε η απεργιακή κινητοποίηση να γίνει την πρώτη μέρα της συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, με πρόσχημα ότι ακόμα δεν είναι γνωστό το νομοσχέδιο! Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ πρότειναν να προκηρυχτεί απεργία το αργότερο μέχρι τις 19 του Μάρτη και δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη μέρα της συζήτησης στη Βουλή, ώστε να μη δοθεί περιθώριο στην κυβέρνηση για ελιγμούς, αλλά και να στηριχτεί η πάλη για τις νέες συλλογικές συμβάσεις. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι ήδη τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι δεδομένα και το περιεχόμενό τους αποτυπώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Μ' αυτά τα δεδομένα, είναι φανερό ότι η απόφαση της πλειοψηφίας βρίσκεται πίσω από την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γι' αυτό το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση, χωρίς ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη αύριο στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ενώ συνεχίζονται οι εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς και συγκεκριμένα: Σήμερα Τρίτη: «Εβγα», «Νουνού». Τετάρτη: «Tasty», «Ευρωκλινική». Πέμπτη: «Παυλίδης», «Κόκα - κόλα», «Ερρίκος Ντυνάν». Παρασκευή: «Πέπσι», «Φολί».

Περιοδείες πραγματοποιεί στους χώρους δουλειάς και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, ενόψει των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό. Σήμερα, θα γίνουν περιοδείες στους δήμους Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Γλυφάδας, Κηφισιάς και στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων. Αύριο στους δήμους Καλλιθέας και Αγίου Δημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ