Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2008
Στον ντορό της λιτότητας

«Αυξήσεις» 3% στους μισθούς προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας

Αυξήσεις - ψίχουλα για τους δημόσιους υπαλλήλους αναμένεται να εξαγγείλει και φέτος η κυβέρνηση της ΝΔ, προκαταλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, την πορεία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα. Τη συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας διευκολύνει και το αίτημα της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ για τη διαμόρφωση ενός μισθολογίου που βάζει φρένο στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων για άμεσες και ουσιαστικές αυξήσεις.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, σε συνάντηση που είχε χτες με την ΑΔΕΔΥ, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα κινηθούν γύρω στο 3%. Δηλαδή, κάτω και από τον επίσημο πληθωρισμό. Για το μισθολόγιο απάντησε, όπως αναμενόταν, ότι αυτό θα εξεταστεί σε βάθος χρόνου. Ενώ αποκαλυπτική ήταν η απάντησή του ότι είναι αδύνατο να διαμορφωθεί ο κατώτερος μισθός στα 1.300 ευρώ, γιατί αυτό θα στοιχίσει περί τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ...

Εξίσου αποκαλυπτική - ως προς την ταύτιση των αντιασφαλιστικών πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ήταν η επισήμανσή του ότι δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν τώρα άλλα μέτρα για το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς υπάρχει ήδη ο αντιασφαλιστικός νόμος 3029 του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ζήτημα της εξίσωσης προς τα πάνω των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών στο Δημόσιο, που, όπως είπε, εξαρτάται από το αποτέλεσμα της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τέλος, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μοιράζοντας... μελλοντικά ψίχουλα, καθώς μίλησε για σταδιακή ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ