Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ
Αναγκαία η ρήξη με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στις 7 π.μ., όπου το ΔΣ της ΔΕΗ θα συνεδριάσει, για να ξαναφέρει προς έγκριση τα μνημόνια συνεργασίας με τις εταιρείες RWE και «Χαλυβουργική», προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Επίσης, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 3 έως 6 Μάρτη, για το Ασφαλιστικό. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και στην πολιτική ιδιωτικοποίησης.

Χτες, η ΠΑΣΚΕ προχώρησε σε μια ακόμα κίνηση «αγωνιστικού» εντυπωσιασμού, ανεβάζοντας πανό στα σύρματα της γραμμής υψηλής τάσης Ρουφ - Κουμουνδούρου ενάντια στα μνημόνια συνεργασίας. Ετσι, προσπαθεί να κρύψει ότι μαζί με ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΝ) στη ΓΕΝΟΠ, πρωτοστατούν στη στήριξη της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας με συνέπεια, μεταξύ άλλων, και την επιδίωξη της ΔΕΗ να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τις εταιρείες RWE και «Χαλυβουργική».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δηλώσεις τους στελέχη της πλειοψηφούσας ΠΑΣΚΕ δε δηλώνουν την αντίθεσή τους ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Ενέργειας, αλλά ζητούν «στήριξη» της ΔΕΗ για να αντεπεξέλθει στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ